maanantai 19. tammikuuta 2015

Työperäistä

Tässä taannoin näin töissä eräällä asiakkaalla mielenkiintoiset kirjoneulesukat, joiden kuvion siinä töiden lomassa sitten hahmottelin paperille. Testaamaan piti sitten hetimiten kuviota päästä ja tällaiset sukat syntyivät.
 
Malli: Kopioitu kirjoneulemalli, ylhäältä alas.
Lanka: Regia Active 6 ply, harmaa ja vihreä.
Menekki: 78 g.
Puikot: 3,5 mm.
 
 
En ihan onnistunut. Idea on tuo, että on (4 s toisella ja 1 s toisella värillä, yksi välikerros), tämä toistetaan kolmesti. Sitten värit vaihtuvat toisinpäin. Periaatteessa tämä meni oikein, mutta näkemäni sukat oli tehty ohuimmilla puikoilla ja luultavasti ennen kuviokirjontaa oli pari välikerrosta yhdellä värillä. Testaan vielä uudestaan jossain vaiheessa ohuemmalla langalla.
 
 
Regian Active-avaruusteknologialankaa myytiin lähikaupassa, joten sitä sorruin ostamaan taannoin. Tuntuma on ihan ok, mutta hiukan muovinen runsaan tekokuitusisällön vuoksi. Katsotaan, miten kestävät käyttöä. Tein sukat vastaväreillä, koska en ollut ihan varma, riittäisikö 2 kerää lankaa identtisiin sukkiin. Mutta ihan hyvin tämä näinkin toimi. Hiukan silti harmittaa, kun en saanut ideaa toimimaan suoraan niin kuin piti.

6 kommenttia:

 1. Voi kun kiva malli, ja näyttää yhtäkkiä paljon vaativammalta kuin mitä ohjekuvaus sitten olikaan. Mielestäni sukkasi näyttävät päheiltä :). Saako lainata ideaa omiin sukkiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei se kovin vaativa ole, mitä nyt silmät hyppivät hiukan. Tottakai saa lainata, varastettu ideahan tämäkin on. :)

   Poista
 2. Myös mun mielestä se Regia on vähän turhan "löysää", ei oikein pidä ryhtiää.
  Tollaisen mallin vois tehdä myös pelkkinä raitoina ja nostetuilla silmukoilla. Ainakin hyvin samannäköistä siitä tulis mun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kirjoneuleena se sinänsä tuntuu ryhdikkäältä, mutta lankana vähän lötkö tosiaan. Ei se nostettusilmukkaidis tässä toimi, mutta se johtuu siitä, ettet sä näe tässä mun mallissa sitä, mitä mä ajoin takaa. :D Eilen kävin vähän vielä kurkkimassa alkuperäistä mallia ja tuosta tosiaan puuttuu välikerroksia. Niitä oli 2 krs kummallakin värillä ennen mallineuletta.

   Poista
 3. Kerrohan sitten kuinka avaruuslanka pelittää? Mulla on siitä olleet yhdet sukat reissupussissa varmaan kuukauden, ties koska valmistuvat kun ei ole reissuja :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ole vielä ehtinyt käyttää. Nooh, pikaisesti reissailemaan sitten vaan. :D

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)