lauantai 3. tammikuuta 2015

Viimeinen ja Ensimmäinen

Vuoden kaksinollayksineljä vihoviimeinen neuletyö esiintyy tässä.
 
Malli: Ylhäältä alas, omasta päästä.
Lanka: Seiskaveikka keltainen ja Raita.
Menekki: 160 g yhteensä (40 g keltainen, 110 g raita)
Puikot: 3,5 mm.
 
Ostin nämä langat syksyllä ja näiden päänmenoksi oli sama ajatus kuin aiemmin valmistuneiden Nalle-polvisukkien. Loppuvuoden tyhjiössä pistin sukat puikoille ja sain ne valmiiksi uudenvuodenaattoiltana.
 
 
Aloitin 60 silmukalla ja kaventelin 48 silmukkaan. Takana kulkee ylhäältä alas kaksi pikkupalmikkoraitaa. Värit ovat aika ihanat. Keltainen ei varsinaisesti sovi minulle, mutta sukissa sopii kaikki, jee!
 
 
Vuoden kaksinollayksiviisi ensimmäinen neuletyö oli tarveneulontaa.
 
Malli: Kännykkälapaset eilen tein-blogista.
Lanka: Drops Merino Extra Fine.
Menekki: 55 g.
Puikot: 3,5 mm.
 
Uudenvuodenaattona kummipojalle pyydettiin lapasia ja uudenvuodenpäivän iltana saatoin ne antaa. Ohjeessa oli 32 s, minä loin 36 s, koska lanka oli hiukan ohuempi. Halusin hiukan poiketa peruslapasista ja siksi valitsin tämän mallin. Voi olla, että sormireikä tuli hiukan ylös, mutta en enää jaksanut purkaa.
 
 
Pidin tässä mallissa myös tuosta ranneratkaisusta, jonkalaista en ollut aiemmin tehnyt. Siis sitä, että ulkopuolella ei ole ollenkaan joustinta. Tämä lisää tyylikkyyttä mielestäni.
 
Kiitokset Hannelle kivan ohjeen jakamisesta!
 
Jonkinlainen startiitti täällä nyt vaivaa ja olen aloittanut näiden jälkeen jo kolme uutta juttua. Pikkujuttuja sentään.

2 kommenttia:

  1. Kivat vikat ja kätevät ekat!
    Oikeasti tekee tyylikkyyttä lapasiin tuo joustimen poisjättäminen. Onhan sillekin tietty paikkansa, mutta tässä hyvä näin.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)