tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulukalenterisukat 2015

Neulistin ja Vyyhdin Jämälankavillasukkajoulukalenterisukat tuli tehtyä tänäkin vuonna.
 
Langat: Kaikenlaista. Ravelryssa tarkemmat tiedot.
Menekki: 102 g.
Puikot: 2,5 mm.
 
 
En mää tiedä. Viime vuonna oli kivampaa ja sukista tuli ihanat. En tykännyt tänä vuonna kokonaan kirjoneuleisesta teemasta ja siitä, että monessa vihjeessä piti miettiä ihan liikaa, millä/mitä lähtee neulomaan. Kun aikaa on tosi vähän, ei vaan tahdo ehtiä. Lisäksi olisi kiva, jos vaikka kantapäät ja loppujoustinkin kuuluisivat mukaan neulontakerroksiin/kertoihin, jolloin sukat voisi saadakin valmiiksi aatoksi. Se, mitä itse olisi voinut tehdä paremmin:
 
1) olisi uskonut tekijöitä ja valinnut molempiin sukkiin saman pohjavärin 
2) olisi aloittanut 2,75 mm puikoilla
3) olisi lisännyt enemmän silmukoita varteen ja aiemminkin jo, nyt kiristävät aikalailla
 
Kaksi viimeistä mallikertaa jätin kokonaan tekemättä, koska nytkin oli vaikeuksia saada sukat pingoitettua niin, että menevät vielä jalkaan.
 
En haluaisi puhua näin ikäviä, kun toiset ovat kuitenkin nähneet paljon vaivaa ja aiheuttaneet iloa monelle tällä kalenterilla. Ja kirjoneuleisista sukista "varoiteltiin" jo etukäteen, olisin voinut jo siinä kohtaa unohtaa koko jutun, kun se ei ole ihan mun ominta mukavuusaluetta muutenkaan. Iso osa harmitusta oli myös omaa syytäni. Oli virhe aloittaa toinen sukka vihreällä, neutraali väri olisi ollut huomattavasti parempi vaihtoehto. Sitten kun yhdessä vaiheessa vielä kolmessa peräkkäisessä raidassa olisi pitänyt valita vihreä kirjoneuleväri, oltiin ongelmissa.
 
MUTTA, sukat valmistuivat ja kiitän joka tapauksessa tekijöitä kivasta jutusta!
 
 

12 kommenttia:

 1. Kivat sukathan niistä tuli:) Minulla oli hieman samansuuntaiset ajatukset tämän jouluisista kalenterisukista. Lopussa rupesi niin tympimään että jätin kaksi viimmeistä kuviota neulomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Eli samat oli mietteet. Hyvä sekin. Tulee itelle ilkeä olo, kun toiset hyvää hyvyyttään tekevät tällaisen ja sitten pitää arvostella...

   Poista
 2. Niistähän tuli tosi kivat☺miks sukat ei vois aina olla tuollasia erilaisia kuviollisia. Ihanat on Täti Jkl tykkäilee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos sullekin, Täti Jkl! Vähän kireet vaan... :-/

   Poista
 3. Kauniit sukat, harmi ettei tulleet ihan mieleiset. :) Kyllä palautetta pitää aina voida antaa, ei se ole ilkeyttä.

  VastaaPoista
 4. Hyvännäköiset ja komiat sukathan noista tuli. Kirjoneule on hidasta ja tiukille vei mullakin saada valmiiksi ja kantapäät teinkin vasta Tapanina. tein hiukan paksummista langoista ja sukista tulikin just sopivat mulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Paksumpi lanka ja paksummat puikot olisivat auttaneet.

   Poista
 5. Kuten jo aikaisemminkin sanottiin, kyllä palautetta pitää voida antaa :) Kunhan muistaa tehdä sen hyvin eikä räksyttämällä. Mielestäni sinun teksti on asiallinen palaute :) Kaikkiahan ei voi miellyttää ja toisaalta, jos on useita, joita ei miellytä, tytöt pystyvät kehittämään, jos haluavat :)
  Ajattelin itsekin etteivät ole niin kivat kuin edelliset, mutta valmiit sukat ovat näyttäneet todella kivoilta :)

  VastaaPoista
 6. Olen itse vähän kapimallisena tehnyt kirjoneuletta jokin verran jo ensimmäisiin sukkiin. Toisia sukkia oli jo vaikea saada jalkaan, kun ei kantapää tahtonut mahtua varresta läpi. Tänä vuonna kiristää varsi jo ylempääkin. Syytän kyllä itseäni, kun en lainkaan opi virheistäni. Sukat valmistuivat vasta tämän vuoden puolella, mutta tykkäsin kyllä haeskella ja suunnitella kuvioita vihjeiden perusteella.

  VastaaPoista
 7. Joo, huomasin saman, kun purin kantapäät auki. En meinannut saada sukkia jalkaan lainkaan, joten jätin siinä kohtaa viimeiset vihjeet tekemättä. Oma vika, olisi pitänyt ihan reilusti lisätä silmukoita. Toisaalta ehkä olisi ollut parempi aloittaa sukat ylhäältä päin, kun kerran kirjoneuleesta oli kyse? Mulla on ollut poikkeuksellisen kiireinen syksy ja siksikin harmitti, kun vihjeiden tulkitsemiseen piti käyttää niin paljon aikaa. Alun perin ajattelin, etten edes ehdi tehdä näitä sukkia. Olisi mukava nähdä sinun sukkasi?

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)