keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Through Pink Glasses

Päätin vihdoin uudestaan uskaltaa kokeilla raitaista huivia. Joskus aiemmin aloitin Dream Stripes-huivia, joka meni purkuun, koska raitareuna kinnasi ihan törkeän paljon. Tässä mallissa asia oli otettu huomioon pudotettavien ylimääräisten langankiertojen kautta ja kaikki sujui loistavasti.

Malli: Meadow Grass By Heidi Alander, ilmaisohje Ravelryssa.
Langat: Madelinetosh tosh merino light (pinkki) ja KnitPicks Shadow (v.pun. kaksinkertaisena). 
Menekki: 119 g yhteensä, Shadow´ta meni 32 g.
Puikot: 4,5 mm.
 
 
Jostain syystä en ole aiemmin tehnyt yhtään Heidi Alanderin huivia, vaikka hyviä aikeita on ollut. Hänellä on useita toistaan ihanampia malleja, joista täytyy vielä kokeilla monia muitakin. Halusin käyttää tähän loput tosh merino lightit värissä Coquette, koska tuo väri vaan on jotenkin niin ihana. Aloitin ensin Holst Garnin tummanharmaan Coastin kanssa, mutta se yhdistelmä ei toiminut yhtään. Niinpä vaihdoin lennossa tuohon kauan marinoituneeseen vaaleanpunaiseen Shadow´hun. Se toimi paremmin ja huivi on kyllä ihan superpehmoinen. Tosh merino light ei riittänyt kuin kolmeen ensimmäisen pitsikaavion toistoon.
 
 
Huivi oli helppo tehdä ja valmistui nopeasti, kuten raitaiset jutut jostakin syystä usein tekevät. Väriyhdistelmiä olisi ziljoonittain. Osallistuin mm. tällä huivilla Titityyn kesäkaliin Ravelryssa. Ravelryn käyttö on lisääntynyt ihan hirveästi Tour-de-Sock-kisan myötä, mikä on tosi hauska asia. Seuraava etappikin pyörähtää käyntiin jo reilun vrk:n kuluttua. 
 
 
Tämä huivi harteilla maailma ei voi näyttää kuin hempeältä ja hattaraiselta. :)

6 kommenttia:

 1. Kiitokset teille kehuista, Sanna, Lotta ja Lankakeiju!

  VastaaPoista
 2. Lanka ja malli sopivat hyvin yhteen. Olen neulonut monta Heidin suunnittelemaan mallia ja tykännyt niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse asiassa tajusin, että Nurmilintukin on hänen suunnittelemansa ja olenhan mä sen neulonut. Kauniita ovat!

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)