maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kilometrejä
Tänään kerin ainakin pari kilometriä lankaa vyyhdeiltä kakuiksi. Keriminen on välillä kivaa, välillä ei. Tällä kertaa kerin Väinämöistä, Wollmeisea, Casbah Sockia ja Scrumptious Lacea. Näistä Wollmeise ja Scrumptious käyttäytyivät suht nätisti, kun alkuun pääsi. Väinämöinen takkusi jonkin verran ja Casbah levähti ihan käsiin. Välillä mietin, onko vika itsessäni, mutten usko. Pyrin laittamaan vyyhdit suoraan ja tasaisesti vyyhdinpuulle, leikkaan vyyhtiä kurissa pitävät langat pois, etsin pään ja aloitan. Toisinaan näyttää siltä, että joku rantu on jäänyt pois kurinpitolangoista ja sitten homma meneekin aikas vaikeaksi. Nyt jouduin mm. irroittamaan kerijän pidikkeestään ja jonkin matkaa pujottelemaan sitä lankojen välistä, että sain langan kulkemaan. Ei kallista lankaa viitsisi pätkiäkään kokoajan. Viime viikolla oli ongelmia Tuulen Tyttärenkin kanssa; vyyhti oli aivan liian suuri vyyhdinpuulle ja tämä ei ainakaan helpottanut kerimistä...Muuten vyyhdinpuut ja kerijä ovat kyllä oikeat luottoystävät minulle. 

Tällaiset kakkuset tällä kertaa.Nämä kerimällä valmistaudun ti-ke-yönä alkavaan Tour-de-Sockin kuudenteen ja viimeiseen etappiin. Ehkä joku näistä pääsee kisaan mukaan tai sitten ei. Pitää ensin nähdä, minkälaisesta mallista on kyse. 

6 kommenttia:

 1. Minä joskus mietin keriessä, kun lanka takkuaa että teenköhän tämän oikein tai onkohan tähän joku sääntö olemassa :D ehkä se vain on niin kun sanoit, joskus kivaa joskus ei?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mutta kyllä noissa vyyhdeissä oikeasti on eroja. Joissain langoissa nämä "kurinpitolangat" ovat eri lankaa, sekin helpottaa aika paljon. Mutta aika tuskaisaa puuhaa on keriä takkuista vyyhtiä. :)

   Poista
 2. Kauniita keriä sait aikaiseksi, ihanat värit. Tuo takkuaminen on niin tuttua. Välillä menee kuin vettä vaan, ja toisinaan taas sitten ei. Henkimaaliman hommia, sanon ma.

  Tsemppiä vikalle etapille! Jännä kun vielä ei yhtään tiedä, että mitä sieltä on odotettavissa. Onko jo kello soimassa ja eväät suunniteltuna valmiiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muillakin, tai no ei se kovin hyvä ole. Kiitän! Olin laivalla etapin alkaessa, joten pääsin aloittamaan vasta aamulla, mutta sukat ovat kyllä jo valmiit. :)

   Poista
 3. Vyyhdinpuut ja kerijä on varmasti oiva apu kerimisessä. Mulla ei ole kumpiakaan, inhottavaa nakittaa aina joku kerimisavuksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne helpottavat hommaa ja lapsetkin tykkäsivät sitä aikoinaan tehdä (=lapsityövoimaa). :-)

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)