lauantai 4. heinäkuuta 2015

Stage Four - From A Distance

Tour-de-Sockin neljäs etappi alkoi suomalaisittain hyvään ja huonoon aikaan, eli 2.7. klo 4.30. Koska olen lomalla, päätin repiä itseni ylös klo 4.25 ja niin tein. Ihanassa aamun rauhassa ja viileydessä käytyäni katsomassa, että teinit sentään ovat jo MENNEET nukkumaan (!), keitin teetä ja katselin mm. Myrskyluodon Maijaa boxilta.

Malli: From A Distance By Meagheen Ryan.
Lanka: Cascade Heritage.
Menekki: 77 g.
Puikot: 2,5 mm pyöröt.
Muut: Toho-helmet koko 8/0, korjatun laskutoimituksen (...) mukaan 440 kpl.
 
 
Näiden sukkien myötä tutustuin ensimmäistä kertaa helmien käyttöön neuleessa. Pelkäsin tätä etappia ehkä eniten ja valmistauduin siihen pitkän aikaa. Harjoittelin helmien pujottelua niin virkkuukoukulla (0.50 mm), vaijerilla kuin Oral B hammaslangallakin. Vielä etapin alkaessa ajattelin pistäväni helmet virkkuukoukulla, mutta kun ensimmäiset silmukat vetivät heti rispalle, vaihdoin lennossa vaijeriin, jonka kanssa pelasinkin sitten loppuajan. Summa Summarum: EI ollut edes vaikeaa ja tykkään sukista tosi paljon. Vaijeria ja hammaslankaa sain ihanilta kanssaneulojilta.
 
 
Kantapäistä tykkään myös.
 
Muutenhan malli oli helppo, mikä toisia harmitti, mutta itseäni huojensi, koska se helmien laitto jo oli uutta. Lisäksi uutta oli silmukoiden luominen tubular cast on-menetelmällä, joka oli minulle vieras. Mutta tämän kisan yksi suurimpia hyötyjä onkin juuri se, että oppii pakostakin uutta, kun ohje tulee eteen ja se on "tehtävä", ainakin minun, kun kilpailuvietti on iskenyt. Nyt jo mietin, tekisikö esim. helmiä sisältävän huivin, kun helmiä tuli tilattua enemmän kuin yksiin sukkiin mahtuu...
 
 
Vaikka neuloinkin näitä lähes putkeen, en sentään ihan hampaat irvessä niin kuin viimeksi. 2.7. neuloin lähes koko päivän, nukuin yön ja neuloin aamusta iltapäivään. Klo 18 jälkeen lähetin viestin hyväksyjälle valmiista sukista.
 
Nautin koko prosessista, näin voisi sanoa. Heritagea on ihana neuloa ja pidän koko lopputuloksesta. Nämä sopisivat ainakin hyvin ensi joulun juhlasukiksi.

 
Olimme oman tiiminjäseneni kanssa ripirinnan maalissa ja taisin hävitä hänelle minuuteissa. :-D Sijoituksen tällä etapilla oli 18. ja olen siihen tosi tyytyväinen.

10 kommenttia:

 1. Kauniit! Jäät vielä helmikoukkuun ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jaa, meinaatko, että sellainen vaara pyörii... ;-) Voipi olla!

   Poista
 2. Kauniit sukat ja nopeaa neulomista! Itse sain vasta tänään aikaiseksi ostaa helmet nelosetapille ja aloitin kolmosetapin kakkossukat - hiljaa hyvä tulee... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kumman nopeasti se lopulta sujuu, mutta istuminen kyllä sanalla sanoen puuduttaa...Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :-) Tsemppiä!

   Poista
 3. Todella kauniit sukat. Helmet näkyvät juuri sopivasti, mutta eivät liikaa. Kuvat on tosi kauniita myöskin.
  Määkin olen harjoitellut helmiä. Laitoin vaijerilla pöllösukkiin neljä (4) kappaletta helmiä silmiksi :-D Ei ollut vaikeata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen iloinen, että näkyvät, koska huomasin kokemattomuuttani valinneeni aika näkymättömiä helmiä. Kiitos kuvakehusta! Eihän se vaikeaa ole, vaikka itsekin niin luulin, mutta aikaa vievää toki erilailla. Mutta mukava oppia uusia asioita!

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)