lauantai 20. kesäkuuta 2015

Yhden palmikon takki

Pojalta tuli jälleen neuletakkitoive ja yhteistyössä selailimme malleja Ravelryssa. Tämä maksullinen malli vastasi eniten hänen näkemystään, joten sillä lähdettiin.
 
Malli: Men´s One Cable Cardigan By Josh Bennett.
Lanka: Drops Nepal.
Menekki: 562 g.
Puikot: 5,5 ja 6 mm.
 
Koska lanka oli paksua, valmista tuli melko nopeaan. Nepal on kyllä hinta-laatusuhteeltaan tosi hyvä lanka ja miellyttävä kutoa. Ei kutitakaan. Tätä sain ostettua Drops Supersalesta, joten takille ei paljoa tullut hintaa.
 
 
Tein pienimmän koon mukaan. Tiheys oli ehkä hiukan eri, mutta poika oli pienempi kuin pienin koko, joten takista tuli täysin sopiva. Reunuksista tein 2,5 cm ohjetta kapeammat, koska muuten olisi tullut liian iso. Ompelin kauluksesta muutamalla pistolla reunan kiinni, että pysyy alhaalla.
 
 
Nappeja ja napinläpiä tähän ei tullut ollenkaan, mikä ihan asia! Poikakin nimenomaisesti halusi tällaisen päälle heitettävän takin ilman kommervenkkeja. Toisen etukappaleen palmikko onkin ainoa juju koko takissa. Vartalo-osa tehtiin kainaloihin asti yhtenäisenä, olkasaumat neuloin 3:n puikon päättelyllä umpeen. Reunuksen silmukat poimittiin reunasta. Hihat olisi kuulunut aloittaa hihansuusta, mutta minä halusin tästä saumattoman ja poimin hihasilmukat käsiaukoista ja neuloin alaspäin. Samalla on helppo säädellä pituutta.
 
 
Olen tähän aikas tyytyväinen, samoin poika. Ainoa harmittavainen asia on oikeassa kuvassa näkyvä pönötys, reunus on ilmeisesti siinä kohtaa liian kireä (vaikka kyllä laskin, että silmukoita oli molemmin puolin sama määrä, ehkä palmikkopuoli vetää työtä kasaan ja toisella puolella olisi pitänytkin olla enemmän silmukoita.). En ajatatellut sitä silti enää purkaa. Takki on ollut päällä suunnilleen joka päivä valmistumisensa jälkeen. Tää on tää Suomen suvi.
 
Huomenna alkaa Tour-de-Sockin seuraava etappi. Jännää!
 
 Tässä välissä olen aloittanut Titityyn Kesäkaliin osallistuen yhden huivin ja paksummat sukat.

10 kommenttia:

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)