torstai 25. kesäkuuta 2015

Teetä, iloa ja lankoja

Lähdimme miehen kanssa kesäretkelle pääkaupunkiin. Löysin ilokseni netistä Mariankadulla sijaitsevan Maisonet-liikkeen, jossa myydään useita eri laatuja Kusmi-teetä. Olen suuri Kusmi-teen ystävä, suosikkini ovat Prince Wladimir ja Anastasia. Liikkeessä oli ystävällinen palvelu, hinnat olivat hyvää tasoa ja lähdin kaupasta onnellisen tuon maailman hienoimman paperikassin kanssa.
 
 
Ostin tuon hopeanvärisen laatikon, jossa on teepusseja eri makuja (psst myös Imperialia) ja sitten vihreää jasmiiniteetä ja mustaa suklaa-minttuteetä. Niitä en ole vielä kokeillut. Meidän perheessä aikuiset juovat pelkästään teetä ja jostain syystä mies inhoaa Kusmin mustia teelajeja. Nooh, enemmän mulle.... Vihreät lajit menevät sentään hänellekin.

 
Kusmi on teenä aika vahvaa, mikä on parasta. Itselleni huonoin mahdollinen teekokemus on:
 
 pienessä kupissa haaleaa vettä vähän yli puolivälin ja siinä Liptonin perusteepussi, josta tulee hädin tuskin väriä eikä ainakaan makua.
 
Näissä aromit suorastaan hyppäävät nenälle, kun purkin avaa. Lisäksi olen huomannut, että aromit myös säilyvät hyvin metallipurkeissa ja siksi meillä kaikki teet pidetään peltipurkeissa avaamisen jälkeen. Juomme toki muutakin. Paras perustee on Nordqvistin Keisarin morsian, aina hyvä. Vihreistä suosikkini oli pitkään Twiningsin Green earl grey, mutta sitä ei näytä enää saavan irtoteenä lainkaan. Nyyh. Joitakin korvaavia versioita on, mutta en pidä niistä yhtä paljoa. Pussiteenä sitä vielä saa.  
 
  
Stockmannilla myytiin Helsingissä näköjään myös noita isompia Kusmi-purkkeja joitakin lajeja. Turussa on ollut myynnissä vain viiden pikkupurkin settejä. Stockmannin hinnat olivat Maisonetia korkeampia. Stockmannilta ostinkin sitten tällaista toista ranskalaista teetä yhden setin. Siinä on kolme mustaa ja kolme vihreää teelaatua. Tuoksut näissäkin olivat aika mahtavat. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että Ranskassa tehdään hyvää teetä. Vaikka britit juovat teetä paljon, siellä ei juuri mauilla mallata. Perustee on tosin siellä todella hyvää, oli sitten kyse melkein mistä tahansa merkistä. Ihan toisesta maailmasta kuin meidän Liptonit.
 
Mitään muuta vikaa näissä ei ole kuin se, että kauniita purkkeja kertyy pinotolkulla ja miehellä menee hermot. :-D
 
 
Päivän toinen varsinainen kohde oli snurre, jossa en ollut aiemmin käynyt. Aivan ihana lankakauppa hiukan Kampin takana. En tahtonut aluksi millään löytää sitä, mutta onneksi löysin. Myyjä oli sympaattinen ja palvelu hyvää. Ongelmana oli lähinnä, että mitä EN osta.
 
 
Lopulta päädyin tähän kvartettiin. Louhittaren Luolan Väinämöistä värissä Valaan laulu, Malabrigon Sockia värissä Cote d´Azure, Väinämöinen sportia värissä Ärjy ja Tukuwoolia hennon roosana.
 
Valaan laulua olen aina ihaillut, samoin Ärjyä. Malabrigot saapuivat kauppaan mun siellä ollessa. Kylläpä oli tuuri ja aivan ihania värejä, oli todella vaikea valita.
 
Olipa kiva päivä!

2 kommenttia:

  1. Vähän jo huolestuin, että eikö lankoja ollenkaan kesäretkeltä mutta olihan niitä. Kivoja ostoksia olet tehnyt.
    Täti täältä Jkl:stä tykkää näistä

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)