tiistai 16. kesäkuuta 2015

Stage Two - Far Into the Forest

Tour-de-Sockin kakkosvaihe alkoi viime torstaina klo 20.30. Olin kotona valmiina, potentiaalinen lankavalikoima oli esillä ja printteri valmiina. Ohje julkaistiin ja se näytti tosi hienolta. Aloin sitä sitten siinä tikutella.

 
Aloitin pienintä kokoa 2,25 mm puikoilla (miksi ihmeessä???) ja totesin kärjen tehtyäni, että ihan liian pientä tulee. Ottaen huomioon, että tässä kärjen väkertämisessä meni kevyesti 4-5 tuntia, otti päähän purkaa ja aloittaa uudelleen 2,75 mm puikoilla. Neulomismukavuus kylläkin kasvoi hurjasti. Sain lopulta ekana iltana/yönä tehtyä yhteensä ihan sen alun ensimmäisestä sukasta.
 
 
Koska aloitus osui vapaiden alkuun, pystyin jatkamaan heti pe-aamusta hommaa. Koko juttu tuntui ihan epätoivoiselta väkertämiseltä. Luin ohjetta, mutta ymmärsin koko ajan jotain väärin/en osannut ennestään ja piti katsoa ohjevideoita ja konsultoida viisaampia, niin ja purkaa tietenkin, toistuvasti. Malli on vielä sellainen, että pienikin virhe näkyy ja korjaaminen on hankalaa ilman purkamista.
 
 
Lopulta pääsin ensimmäisessä sukassa kantapään yli ja varren neulominen olikin jo sitten jopa mukavaa. Mikäli emme olisi juhlineet tytärtä sunnuntaina, sukat olisivat valmistuneet jo silloin, nyt valmistuminen tapahtui maanantai-iltana. Toinen sukka solahti jo puikoilta ilman suurempia tuskia. Jossain kohtaa homma oli kyllä varsinaista irvistelyä ja kiukuttelua, mutta lopputulos palkitsee. Sukat istuvat täydellisesti jalkaan ja ovat näyttävät. Ilman kilpailua en varmaankaan olisi ikinä näihin tarttunut ja opin taas paljon uutta.
 
 
Kuviot ovat vähän kuin vihaiset silmät, jopa hiukan pelottavat. En oppinut kaaviota ulkoa ja seurasin sitä kerroslaskurilla, jotta pysyin kärryillä sittenkin, jos tuli tauko. Pidin myös silmukkamerkkejä joissakin vaiheissa apuna.
 
Malli: Far Into the Forest By Kirsten Hall.
Langat: Wolle-Rödel Sport- und Strumpfwolle (pinkki) ja Louhittaren Luolan Väinämöinen värissä Eiku.
Menekki: Yhteensä 96 g.
Puikot: 2,75 mm.
 
 
Langaksi valitsin Norsu-sukista jäänyttä pinkkiä Wolle-Rödel perussukkalankaa ja Väinämöisen Eiku-väriä, joka todella on varsinainen epäväri. Lähitarkastelussa se on eniten ehkä hailakan väritön tumman luumu/liila. Mutta sopii hyvin räväkämmän pinkin kaveriksi.
 
Suomalaiset ovat pärjänneet ihan huikeasti tällä etapilla. Ensimmäinen valmis pari oli suomalaisen neulojan ja top kympissä on 8 suomalaista! Sukkia on edelleenkin valmistunut melkoisen vähän. Oma sijoitukseni oli 49., mistä olin oikeasti ilahtunut ja ihmeissäni kaikkien vaikeuksien jälkeen. Omasta tiimistäni jo 4 on maalissa! Onhan tämä työläs ja haastava malli, mutta suomalainen sisu näyttää kantavan myös silloin kun on vaikeaa! :)

8 kommenttia:

 1. Onnea hienosta suorituksesta! Todella upeat sukat. :) itse joudun tällä etapilla vaan ihailemaan muiden sukkia, omat on ihan alkutekijöissään. . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Annika! Ehkä vielä innostut tekemään omasi loppuun? Kyllä mullakin oli aika synkkiä hetkiä näiden kanssa. ;-)

   Poista
 2. Tuli kyllä hienot ja todella näyttävät sukat kaikista vaikeuksistasi huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Malin! Onneksi rankka työ palkittiin. =)

   Poista
 3. No huh, onpa huikean hienot sukat ja kuvat kans! Nostan hattua sitkeän kilpailusuorituksen johdosta :)

  VastaaPoista
 4. Whoaa, hyvä sä ja hyvä Suomi! Onnea näiden loppuun saattamisesta.
  Malli on ihana, ja olet valinnyt hyvät värit, namskis. Mä meen jatkamaan, mulla on jo 11cm varpaista neulottu :-D
  Kivaa juhannusta! Sunnuntaina sukkahommat jatkuu taas.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)