tiistai 23. syyskuuta 2014

Baktus ja laihat lapaset

Malli: Baktus.
Lanka: Malabrigo Worsted ja Manos del Uruguay Silk Blend.
Menekki: 72 g+44 g, yht. 116 g.
Puikot: 5 mm.
 
Ostamani ihanuus halusi puikoille samantien. Ensin siitä syntyi pari lapasia.
 
Malli: Skinny Fit Mitts, ilmaisohje Ravelysta.
Lanka: Manos del Uruguay Silk Blend, väri Zenith.
Menekki: 46 g.
Puikot: 4 mm.
 
Tämähän oli todella hyvä ohje! Kaikki lapasmallit ovat minulle yleensä liian isoja, mutta ilmeisesti käteni ovat (ainoa) laiha osani, koska nämä ovat juuri sopivat. Mikään ei ole kurjempaa kuin liian suuret lapaset. Voin siis lämpimästi suositella kapeakätisille! Palmikkomalli oli mielenkiintoinen ja pari lapasia valmistui tosi nopeasti. Ihana lanka ei haitannut asiaa...
 
 
 
 
Aivot menivät hetkellisesti solmuun kuvassa näkyvässä wrap-kohdassa, mutta kun aikani pyörittelin lankoja ja katselin kuvaa, ymmärsin, mitä piti tehdä.
 

Malli tulisi paremmin esiin yksivärisessä langassa, mutta kyllä mä silti näistä tykkään. 
 
Lankaa jäi vielä 54 g ja päätin yhdistää sen kauan marinoituneen Malabrigo Worstedin kanssa ja päädyin tekemään niistä Baktuksen. Malabrigon loput sain kulumaan kokonaan, mutta Silk Blendiä jäi laskuyrityksistä huolimatta vielä 10 g.
 

 
Raidoitin 4 krs aina yhdellä värillä, jolloin ei tarvinnut vaivata päätään kavennus- ja lisäysajankohdilla. Kummassakin päässä on alkuun hiukan Worstedia, kun laskeskelin, että näin molemmat kuluisivat, muttei onnistunut. Tein sitten vielä tupsut Silk Blendistä huivin päihin.
 
 
 
Huiveja saattaa syntyä lisääkin, jahka ehdin edes avata tämän Veeran uuden kirjan. En halua lukea sitä kiireessä, vaan hitaasti ja nautiskellen!

4 kommenttia:

  1. Tulipa harvinaisen kivat lapaset! Äkkiseltään voisi luulla, ettei kirjava lanka ja palmikot ole hyvä idea, mutta tässä toimii hyvin. Tosin ensin luin että laihat lapset ja ihmettelin, että mitä kummaa tämä postaus voi käsitellä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekään en yleensä välitä pätkärääkätyistä enkä niistä tehdyistä kutomuksista, mutta näistä jotenkin tykkään. (mun piti oikein tarkistaa, etten ollut kirjoittanut otsikkoon laihat lapset, koska se on mulla ihan yleinen kirjoitusvirhe lapanen-sanan kanssa.)

      Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)