tiistai 22. heinäkuuta 2014

Pennycress

Saatuani hiljattain uusimman sukkakirjani, ihastuin ikihyviksi ja puolittain päätin tehdä melkein kaikki kirjan sukat aikanaan. Tässä on nyt sitten se ensimmäinen pari.
 
Malli: Pennycress kirjasta Coop Knits Socks.
Lanka: Fleece Artist Trail Socks.
Menekki: 74 g.
Puikot: 2,5 mm.
 
Tämäkin sukkalanka on marinoitunut ihailtavana jo iankaiken, sain sen samoihin aikoihin kuin kirjavamman sisarensa. Punainen oli "kirjavampi" kuin olin ajatellut, mutta valmiina se on ihan ok.
 
 
Pennycress oli mallina helpohko, mutten silti ihan ulkoa oppinut kuviota vielä toisenkaan sukan aikana. Kuviot menevät peilinä muutenkin. Ohjeen mukaan sukat olisi pitänyt neuloa 2,25 mm puikoilla, mutta pienin koko 2,5 mm puikoilla toimi omaan jalkaani ihan hyvin. (Kivat painumat sääressä...) Aloitin aluksi yhtä toista kirjan malleista, mutta alku näytti liian suurelta, joten purin sen pois. 2,25 mm pyöröt olivat jo käytössä, ja halusin kuitenkin neuloa 2,5 mm puikoilla. Muutenkin taas huomasin, että kahdella pyöröllä sukkien neulominen on niin paljon sukkapuikkoja sujuvampaa. Tein toisen sukan sukkapuikoilla ja ostettuani Karnaluksista 2,5 mm pyöröt jatkoin niillä. Johan sujui jouhevammin neulonta! 
 

Trail Socks on ihana ja helposti neuloutuva perussukkalanka. Mallineulos ei tuosta nyt hirmuisesti erotu.
 

4 kommenttia:

  1. Vaan kivat sukat näistä tuli, vaikkei mallineule niin kovasti erotukaan. Mutta eihän sen aina tarvi niin hyvin erottuakaan, vai mitä?

    VastaaPoista
  2. No kiitos! Eipä kai! Neuloessa se on ehkä hiukan hankalaa, siksi mallineuleen oppiminen ei oikein tahtonut onnistua.

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat kuitenkin, ja lanka näyttää ihanalta!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)