perjantai 4. heinäkuuta 2014

Kriikuna

Damson tarkoittaa nähtävästä Kriikunaa. Tämä on siis Kriikuna kirjasta Hassut pienet neuleet osa 2.
 
Malli: Damson By Ysolda Teague kirjasta Whimsical Little Knits 2.
Lanka: Malabrigo Yarn Sock, väri Turner.
Menekki: 93 g.
Puikot: 4 mm.
 
Selailin yhtenä tylsänä sateisena lomapäivänä omaa neulekirjastoani ja löysin useitakin kivoja juttuja, mitä voisin tehdä. Tämä huivi pääsi ensin puikoille, koska siihen löytyi kotoa oikea lankakin.
 
 
Väri on oikeimmillaan alemmassa kuvassa.
 

Malabrigo Sock-langasta olin lukenut, ettei se ole kovin kestävää, joten alunperinkin ajattelin, etten tee vyyhdistä sukkia. Neulepinta on ihanan pehmoista ja lankaa oli joutuisaa neuloa.
 
 
Huivista tuli kohtuullisen isokin, mutta se on selkeästi hartiahuivi, en vielä ainakaan saanut aseteltua sitä kaulalle kivasti. Voisi tietty olla nätimpi yksivärisenä. Ohje on hyvin yksinkertainen. Tehdessäni alkuosaa, hiukan ärsyynnyin, kun ohjeessa ei lukenut, montako silmukkaa viimeisen rivin jälkeen pitäisi olla. Etsin tietoa sitten Ravestakin, kun en jaksanut itse laskea (...) No, kun etenin ohjeessa, totesin, että seuraavalla aukeamalla oli taulukko, jossa luki jokaisen kerroksen jälkeiset silmukkamäärät! Vähän tuli tyhmä olo.6 kommenttia:

 1. Aivan ihana ´ja mä niin haluaisin ton ohjeen tai oisko sulla sitä ohjetta mistä aiemmin teit ne kolme!
  Kyselee Täti Jkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän ohje mulla on kirjassa, mutta se on englanniksi, voin auttaa suomentamaan sitä sulle. Ja toinenkin huivi on ilmaisohje, mutta enkuksi sekin. Löytyy linkin takaa huivin kohdalta.

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)