lauantai 25. tammikuuta 2014

Mukulakivi-pusero

Malli: Cobblestone pullover By Jared Flood.
Lanka: Regia Tweed Classic 6-ply.
Menekki: 413 g.
Puikot: 4 mm.
 
Olin luvannut pojalleni puseron heti joululahjarumban jälkeen. Alun perin oli suunnitelmissa tehdä hänelle pusero joululahjaksi, muttei jäänyt aikaa. Viininpunainen on nyt ykkösväri ja hain sen väristä lankaa aikalaillakin eri paikoista, tuloksetta. Lopulta totesimme, että miksemme tee paitaa joululahjasukkalangasta. Sukat oli jo todettu kutiamattomiksi ja oikean värisiksi. Niinpä hain Lankamaailmasta lankaa lisää. Cobblestone on pitkään kiehtonut ja koska malli miellytti poikaakin, sillä lähdettiin. Tein pienimmän koon mukaan, vaikka puikot ja lankakin olivat ohjetta ohuemmat. Pusero näytti ohjeen kuvassa aika väljältä. Hoikalle pojalle puserosta tuli täysin mittatilaustyö, olemme molemmat tyytyväisiä.
 
 
Pusero on itsessään tosi simppeli ja valmistuu yhtenä kappalena, mikä on aina parhautta mitä villapaitoihin tulee. Tykkään erityisen paljon noista kylkien "ainaoikein"-raidoista, mitkä antavat puserolle lisää ryhtiä ja pitävät neulomisen mielenkiintoisena. Kaarrokkeessa käytettiin hyväksi lyhennettyjä kerroksia ja kavennukset tehtiin 4 krs:n aikana. Ainoa tekemäni muutos oli hihansuut. Ne näyttivät ohjeen kuvissa luonnottoman väljiltä. Aloitin 40 silmukalla alhaalta ja lisäsin 66 silmukkaan, kuten ohjeessa, lisäykset tein 10 krs:n välein. Hihojen suhteen olin myös tällä kertaa fiksu ja tein ne yhtä aikaa (eri puikoilla tosin). Sama pituus oli ainakin taattu ja jotenkin tuntui, että homma eteni nopeammin, sillä hihojen neulominen on mielestäni tylsintä.
 
 
Tämä Interweave Knitsin Fall 2007 on selkeästi ollut yksi kaikkien aikojen paras ainakin mulle. Sieltä on toteutettu jo 2 puseroa ja Tyrolean Stockins-sukat ovat vielä suunnitelmissa.


13 kommenttia:

 1. Tosi kiva!!! Ja komea poika :-)

  VastaaPoista
 2. Tuo on yksi harvoista nuorekkaista ja tyylikkäistä miesten neulepaitaohjeista. Tosi onnistunut toteutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitosta! Ilmankos, kun on miehen suunnittelema malli. :)

   Poista
 3. Hyvännäköinen neule eikä omistajassakaan ole vikaa ;) tyylikäs

  Täti Jkl tykkää

  VastaaPoista
 4. Hieno paita, tyylikäs ja kiva värikin!

  VastaaPoista
 5. what a color, waw!! just beautiful! well done! congrats!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)