lauantai 11. tammikuuta 2014

Ihkuostoksia, sukat ja pari myytävää kirjaa

Vuodenvaihteessa kauhistelin paisunutta lankavarastoani (omasta olemuksestani puhumattakaan) ja päätin, että nyt pidän taukoa langanostamisesta. Noin puoli tuntia myöhemmin olin eksynyt Tangled Yarnin sivuille ja tilannut 3 vyyhtiä ja 4 kerää lankaa. Näin ne päätökset pyörretään. Myös suklaasta luopuminen on saanut odottaa. Meneekö tämä lankamäärän ja painon kasvattaminen jotenkin yksissä, vai tuntuuko se vain siltä??? 
 
 
Joka tapauksessa. Pakkasia ei näillä leveysasteilla ole juuri vielä nähty tänä talvena, mutta parisen kertaa olen ehtinyt käyttää Grove-lapasiani ja todennut ne aivan ihanan tuntuisiksi kädessä. Siitä innostuneena tilasin lisää Dream in Colorin Classya, koska värikarttaan oli ilmestynyt vielä Happy Forestiakin täydellisempi väri Vague Unease. Tää on NIIIN mun väristä. Tarkoituksena olisi tästä tehdä ainakin jonkinsortin kaulahuivi, mahdollisesti Wheat. Sitten ehkä lapaset ja jos lankaa jää, niin Rye-sukat. Mulla ihan sormet syhyävät näiden kimppuun, mutta velvollisuudet on hoidettava ensin, eli pipo tyttärelle ja villapaita pojalle.

 
Lisäksi tilasin samasta paikasta Noron Silk Garden Sockia, joka on yksi ihanimpia käyttämiäni lankoja ja kahdet tästä tehdyt sukat alkavat jo ohentua pohjistaan. Silk Garden kestää kohtuuhyvin 14 minuutin konepesuakin. Nämä olivat hyvässä alessa Suomen hintoihin nähden, 10 euron paikkeilla/kerä.
 
Yksi sukkapari on valmistunut vuodenvaihteen jälkeen.
 
Malli: Pillars, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Lorna´s Laces Shepherd Sock Multi, väri Vera.
Menekki: 68 g.
Puikot: 2,5 mm.
 
Joo. Värithän lätäköityivät komeasti, joten neulomiskokemus ei ollut niin mieltä ylentävä kuin muistan samalla langalla olleen joskus aiemmin. Kuviokin jää aikalailla pimentoon tuossa. Malli oli hyvin simppeli ja nopea oppia.

 
 
Värit ovat muuten ihan kauniit, mutta kyllä lätäköt häiriivät, ei voi mittään.
 
 
Sitten kirjainventaarion jälkeen mulla olisi pari kirjaa kaupan:
 
 
Miehen lempivitsi viime päivinä "toi on ihan sukka kirja...:D". Joo, kirjoneulesukkia, ei iskenyt muhun. Myyn hintaan 5 € + postitus. VARATTU (KaisaR)
 
 
Louisa Hardingin Modern Classics, Ravesta voi kattella sisältöä. Peruspaitoja. Kirja ei oo ihan uusi.
Myyn hintaan 7 € + postitus.
 
Kyllä mä sentään kävin lankavarastoni kovalla kädellä läpi ja luovutin varmaankin kilon verran lankaa tyttären koululle. Että jotain kavennusta lankavarastoonkin on tullut.


 

11 kommenttia:

 1. Mua kiinnostas toi sukkakirja, onko siinä kivoja ohjeita?? vai onko kaikki noita kirjoneulejuttuja...eli jos kirjoneuleita niin siiten ei
  kyselee Täti Jkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kirjoneulekirja, eli ei sitten. :)

   Poista
 2. Mä olisin kiinnostunut tuosta sukkakirjasta. Jos on vapaaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Laitoin viestiä

   Poista
 3. Ok ei sitten mutta yritys oli hyvä

  Täti Jkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä yritys! ;) Tykkäisit varmaan tuosta toisesta, mutta se on englanninkielinen. :(

   Poista
 4. your socks are just beautiful! I am about to knit some on my own, I think a little because of yours!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, Tic@! I´m little disappointed about the colors behavior, but the pattern is fine! Good luck with Your socks! :)

   Poista
 5. Kauniita sukkia olet kutonut. Minullakin on samanlainen sukkakirja hyllyssä käyttämättömänä.Oletko kutonut koirankarvalangasta koskaan? Itse tilasin tuota lankaa yksityiseltä. Kehuvat kovasti kyseistä lankaa.Saa nähdä minkälaista sitä on kutoa sukkia. T:marjalellu

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :) Eipä ole tullut kokeiltua, eikä ole ehkä suunnitelmissakaan, koska perheessä on koira-allergisia, itseni mukaan lukien. Toivottavasti on hyvä kokemus sinulle!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)