keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Raitapaita

Ostin tänä vuonna Veera Välimäen ihanaisen Lankaleikki-kirjan. Olin aiemmin ihastellut Veeran malleja, mutten ollut kokeillut niitä. Kun sain kirjan käteeni, en heti ajatellut, että siitä jotain tekisin, mutta kas, tämä on jo toinen kirjasta tehty malli, ja alan vakuuttua Veeran taidoista neulesuunnittelijana. Sekä aiemmin tekemäni Väripala(ton)-mekko ja tämä olivat tosi mukavaa neulottavaa mielisuunnassani ylhäältä alaspäin.
 

Malli: Raitapaita By Veera Välimäki kirjassa Lankaleikki.
Lanka: Sublime Extra Fine Merino DK, värit Waterleaf ja Freckle.
Menekki: 275 g.
Puikot: 3,5 ja 4 mm.

 
Pusero tulee joululahjaksi nuorimmalle kummipojallemme ja koko on 6-v. Aloitin kuitenkin 9-vuotiaan koon kaulussilmukoilla, kun toiveissa oli avara kaulus. Kavensin sitten 8 s pois kaulajousteen jälkeen. Pusero valmistui 5 päivässä, sekin kertoo jotain projektin mielekkyydestä. Vaikka kyseessä on lähinnä sileää ja ainaoikeaa oleva neulomus, mielenkiinto pysyi yllä ja malli on mielestäni tosi kiva. Lyhennetyt kerrokset ylhäällä olivat mulle uutta. Mallin valitsin siksi, että kirjan kuvan poika muistuttaa TODELLA paljon suloista kummipoikaani. Kiinnitin tähän huomiota jo ekan kerran kirjaa lukiessani.
 
 
Muita jippoja olivat kivat jousteet ja taskut.
 
 
Taakse valitsin autonapit hiukan arpoen, ovatko ne liian lapselliset. Kivannäköiset ainakin! Jos jotakin haluaa valittaa, niin takana liepeet eivät ole ihan tasaiset, mutta en anna sen häiritä.
 

Tästä kuvasta saa käsitystä lyhennetyistä kerroksista (ja siitä, miten rumasti taas päättely näkyy, ehkä pitäisi näyttää höyryä tälle). Niin ja tosiaan ohjeessahan on korkea kaulus, mutta arvelin, ettei sellainen olisi saajalle ollut hyvä ja tein tavallisen kauluksen.
 
Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen, toivottavasti on sopiva myös saajalleen!

4 kommenttia:

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)