tiistai 24. joulukuuta 2013

Akryylikuplintaa ja akryylia muutenkin

Lanka: Red Heart Soft (t.sin.) ja Novita Puro Batik (Plum like).
Menekki: Soft 41 g, Batik 39 g. Yhteensä 80 g.
Puikot: 4 mm.
 
Halusin kokeilla mallia itse raidottuvan langan kanssa ja samalla tein joululahjalapaset akryylia käyttävälle ystävälle. Silmukoita oli vain 33 kpl, koska ohjeen silmukkamäärällä olisi tullut liian suuret. Vähän vetoisat nämä ovat, mahdollisesti teen näihin vielä sisälapaset.

 
Kyllä ne kädessä ovat ihan ok, vaikka tässä näyttävät aika vängiltä...
 
LISÄYSTÄ JÄLKIKÄTEEN
 
Tein sitten vielä sisälapaset, kun tuntuivat niin huonoilta, vetoisilta ja lötköiltä käsissä. Löysin uuden hyväntuntuisen akryylilangan, josta kaksinkertaisena kutaisin sisälapaset ja miksei erikseenkin pidettävät sellaiset.
 
Malli: Sama kuin yllä.
Lanka: Hjertegarn Hjerter Nissegarn ja Novita Milla.
Puikot: 3,5 mm.
Menekki: yht. 55 g.
 
Tiettykin lanka loppui loppumetreillä, neuloin sitä kaksinkertaisena. Paikkailin sitten Novita Millalla. Lankaa ei tunne Ravelrykaan eli on ehkä melko uutta ja akryylilangaksi erittäin miellyttävää neulottavaa. Pinnasta tuli tosi pehmeä ja tasainen. Hinta oli Lankamaailmassa 0,9 €/kerä, ei paha. Koska ne tuntuivat niin miellyttäviltä, ajattelin, etten kiinnitä niitä ompelemalla toisiin lapasiin, jolloin niitä voi käyttää erikseen. Jonkinlaisen kiinnitysmekanismin halusin kuitenkin, joten päädyin allaolevaan systeemiin.
 
Lähikuvista saa ehkä käsitystä langan pehmeydestä. Ompelin siis päällilapasiin 2 nappia reunaan ja virkkasin aluslapsiin 2 silmukkaa. Yhdistettynä lapaset antavat hyvin lämpöä, vaikka "muovia" ovatkin.

Nämä ovat tosiaan menossa villa-allergisen ystävän lahjaksi. Tuli puhetta, että viime vuonna tekemäni tossut olivat jo hajonneet, joten neulaisin vielä tossut, kun lankaakin oli.

Malli: Simple Garter Stitch Slippers By HandePande.
 Lanka: Novita Puro Batik ja Red Heart.
Menekki: 65 g.
Puikot: 3,5 mm.

Simppeli, helppo ja erittäin nopea ohje, lopputuloksena jalassa pysyvät istuvat tossut. Voisi olla hullumminkin! Päällisen virkkaaminen vei minut täysin pois mukavuusalueeltani, eikä sauma ole superkaunis, mutta onnistuin kumminkin, kiitos ohjeen kuvien. Jee!

 

2 kommenttia:

 1. Olet taas ahkeroinut! Kivoja joululahjoja.

  terv Täti Jkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täällä on puikot heiluneet, kiitos! Näitä postauksia valuu tässä pikkuhiljaa blogiin lähipäivinä. :)

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)