maanantai 13. toukokuuta 2013

Pudotettuja silmukoita ja lisää rättejä

Malli: Drop Stitch Scarf, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Rowan Savannah, beige.
Menekki: 150 g.
Puikot: 6 mm.
 
Tein tämän huivin äitienpäivälahjaksi. Äiti toivoi erään huovuttamansa tilalle uutta ilmavaa kevyttä keväthuivia. Savannah on puuvillaa ja silkkiä (5%) ja siitä syntyi tällä mallilla mukavan keveä huivi, vaikka paksua lankaa onkin. Tein isommilla puikoilla kuin ohjeessa.

 
Sitten rätteilin hieman lisää...
 
Kiitokset kommenteista viime postaukseen, mukavaa, että jaksoitte vastailla! Ensimmäinen rättikokeilu osoittautui flopiksi. Rätti on ihan liian iso ja raskas, eikä kuivu kunnolla.
 
Pari rättiä tein ihan lahjaksi.

 
Malli: Waffle Knit Dishcloth. (ilmaisohje)
Lanka: BC Garn Allino, pinkki.
Puikot: 4,5 mm.
Menekki: kahteen yhteensä 45 g.
 
 
 
Tämän langan koostumus on 50% puuvillaa/50% pellavaa, ja sain sen joskus Titityyn yllätyslahjana. Tästä tuli keveä ja ilmava lopputulos. Pitää kysellä myöhemmin käyttäjiltä, toimivatko. Anoppi meinasi kyllä laittaa pöytäliinaksi....Reunat jäivät tässä mallissa ruman repsottaviksi. Korjasin asian seuraavassa omassa rätissäni.

Tässä rätissä on siis sama malli, mutta tein reunoissa saman kuin Noro Striped Scarfissa eli nostin nurjalla aina ensimmäisen ja viimeisen silmukan nurin. Tämä pääsee seuraavaksi käyttökokeiluun. Sama malli ja puikot muuten kuin ylläkin, mutta lankana Rowanin Bamboo Soft liilana ja menekki 32 g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)