maanantai 13. toukokuuta 2013

Pudotettuja silmukoita ja lisää rättejä

Malli: Drop Stitch Scarf, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Rowan Savannah, beige.
Menekki: 150 g.
Puikot: 6 mm.
 
Tein tämän huivin äitienpäivälahjaksi. Äiti toivoi erään huovuttamansa tilalle uutta ilmavaa kevyttä keväthuivia. Savannah on puuvillaa ja silkkiä (5%) ja siitä syntyi tällä mallilla mukavan keveä huivi, vaikka paksua lankaa onkin. Tein isommilla puikoilla kuin ohjeessa.

 
Sitten rätteilin hieman lisää...
 
Kiitokset kommenteista viime postaukseen, mukavaa, että jaksoitte vastailla! Ensimmäinen rättikokeilu osoittautui flopiksi. Rätti on ihan liian iso ja raskas, eikä kuivu kunnolla.
 
Pari rättiä tein ihan lahjaksi.

 
Malli: Waffle Knit Dishcloth. (ilmaisohje)
Lanka: BC Garn Allino, pinkki.
Puikot: 4,5 mm.
Menekki: kahteen yhteensä 45 g.
 
 
 
Tämän langan koostumus on 50% puuvillaa/50% pellavaa, ja sain sen joskus Titityyn yllätyslahjana. Tästä tuli keveä ja ilmava lopputulos. Pitää kysellä myöhemmin käyttäjiltä, toimivatko. Anoppi meinasi kyllä laittaa pöytäliinaksi....Reunat jäivät tässä mallissa ruman repsottaviksi. Korjasin asian seuraavassa omassa rätissäni.

Tässä rätissä on siis sama malli, mutta tein reunoissa saman kuin Noro Striped Scarfissa eli nostin nurjalla aina ensimmäisen ja viimeisen silmukan nurin. Tämä pääsee seuraavaksi käyttökokeiluun. Sama malli ja puikot muuten kuin ylläkin, mutta lankana Rowanin Bamboo Soft liilana ja menekki 32 g.

1 kommentti:

 1. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)