lauantai 11. toukokuuta 2013

Elämäni ensimmäinen tiskirätti :)Malli: Chinese Waves Dishcloth. (ilmaisohje)
Lanka: Novita Olivia.
Menekki: 63 g.
Puikot: 6 mm.
 
Luulin, ettei tätä päivää tulisi, mutta tuli se. Tein tiskirätin. Vielä on kokeilematta, toimiiko se oikeesti. En ole varma sopiiko tämä Olivian koostumus rättiin, siinä on bambua ja polymidia, mutta sitä oli sopiva jämä varastossa.
 
 
Ei siitä tullut näköjään edes ihan neliskanttista...Malli oli ihan hauska neulottava kyllä. Nyt teen toista, vohvelipintaista.
 
Jos täällä nyt ylipäänsä enää kukaan käy, niin minkälaisia kokemuksia teillä on näistä neulotuista räteistä? Toimivatko oikeasti ja mikä on paras lanka/koostumus?


12 kommenttia:

 1. Olen tykännyt omistani. Kahdessa on 70% bambua ja loput puuvillaa, kolmas on lahjarätti tuntemattomasta langasta. Eivät haise, pyyhkivät hyvin ja peseytyvät pyykin seassa koneessa. Yksi tosin on aika paksu ja kuivuu hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Tuo Oliviasta tehty on kohtuullisen paksu, katsotaan, miltä se tuntuu. Juuri sain valmiiksi toisen BC Garnin Allinosta, se tuntuu ohuemmalta.

   Poista
 2. Mulla on paksuja puuvillaisia, jotka toimivat hyvin hankausta tarvitsevaan pyyhkimiseen. Ohuet bambuiset ovat taas imuteholtaan verrattomia ja kuivuvat nopeasti. Omani ovat pesujen myötä vain parantuneet. Eivät ala haisemaan samalla tavoin kuin perinteiset luutut ja kestävät pesua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä. Voi olla, ettei tuo tekokuituinen kuivu niin nopeasti. Taidan tehdä muutaman bambuisen kaverin ilman tekokuitua.

   Poista
 3. Toki käyn ;) Mulla on noita useampiakin, tahtovat päätyä lasten leikkeihin?? Pelkästä puuvillasta tehdyt ehkä parhaita. Sekoitteiset (joissa keinokuitua!!)jättävät pyyhittävän pinnan märäksi? Jos lanka on paksua, niin neulon/virkaan liian isoilla puikoilla/koukulla. Harva on parempi kuin liian tiivis. Pesuohjeille ihan sama, pesen 60 asteessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Eipä sitä itsekään tule liian usein mitään kommentoitua, mutta välillä tuntuu niin hiljaiselta...Mandarin petitiäkin olisi joitakin jämiä jäljellä, nekin voisivat toimia. Kiitos vinkeistä!

   Poista
 4. Meillä on tykätty siitä, että sillä saa hyvin lian irtoamaan. Eli on oikein hyvä kapistus, vaikka alkujaan minäkin oli hyvin epäileväinen rätin toimivuuden suhteen.

  VastaaPoista
 5. Minä olen neulonut kaksi tiskirättiä, mutta en ole saanut otettua niitä käyttöön, joten mielenkiinnolla lueskelin saamiasi vastauksia. Neulotut rätit ovat kauniita, mutta olen epäillyt niiden käytännöllisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Tuo ensimmäinen ainakin osoittautui huonoksi. Se ei tahdo kuivua ollenkaan ja on ihan liian suuri kooltaan, pyyhkiminen ei suju luontevasti. Teinkin tänään toisen pienemmän ja pelkästä bambusta.

   Poista
 6. Minä taas olen käyttänyt pelkästään neulottuja rättejä jo vaikka kuinka kauan. Ne on ihan parhaita. Olen huomannut, että parhaiten toimii rätit, jotka on tehty langasta, missä on joko pellavaa tai hamppua mukana. Pelkästä puuvillasta tehdyt ei toimi tarpeeksi hyvin.

  VastaaPoista
 7. Moi! Uskon, että olet oikeassa. Olen nyt hiukan kokeillut tuota lilaa bambuista. Se kuivuu kyllä melko nopeaan, mutta venyy ja paukkuu kastuessaan, jolloin siitä on vaikea saada kunnon otetta. Pellavasta ja hampusta saa varmaan aikaiseksi tukevamman liinan.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)