maanantai 31. heinäkuuta 2017

TDS 2 - Kanteletar

Tour-de-Sockin kakkoskierroksella olin suunnitellut valvovani koko yön, jos malli on kiva. Ohje julkaistiin klo 20 illalla. Sattuman kaupalla tytär oli juuri valinnut pöydälle kasaamistani langoista täsmälleen saman yhdistelmän kuin mitä mallikuvassa! Sukat ovat hengästyttävän kauniit, joten motivaatio oli heti kohdillaan. Yötä en kuitenkaan lopulta kokonaan valvonut, koska jo klo 1 tiesin, etten millään voi saada sukkia valmiiksi ennen klo 8. 

Malli: Kanteletar By Tiina Kuu. 
Langat: Wollmeise Twin (vihreä), Arwetta Classic (harmaa) ja Cascade Heritage (valkoinen).
Menekki: Yhteensä 97 g.
Puikot: 2,5 ja 2,75 mm. 


Toistan itseäni sanoessani, että tourissa on parasta se, että on pakko opetella uusia asioita. Normaalisti voi käydä niin, että valikoi mallin ja kaivaa langat esiin. Sitten alussa on jotain, mitä ei osaa ja homma jää siihen. Tässä sukassa alku oli vaikein. Aloitus ei ollut täysin vieras, mutta kuitenkin. Latvialaisia palmikkoraitoja hiukan pelkäsin, mutta lopulta tein kuten sanottiin ja sain suoraan oikeannäköistä raitaa. Eikä ollut edes vaikeaa. 


Kantapää on myös kiva ja erilainen, mutta joskus olen jotain ainakin lähes samanlaista tehnyt. Parhautta näissä oli, että silmukoiden tuskastuttava poimiminen jäi kokonaan pois. 

Alun kiivaassa kisameiningissä tuli kudottua niin tiukkaa kirjoneuletta, että ei mennytkään sukka kantapään yli. Venyttelyllä siitä selvittiin ja loput kirjoneuleet tein löysemmin. Toisen jalan tirpat ovat sitten vähän leveämpiä...


Välineiden merkityksen huomasi hyvin myös. Olen aika rakastunut Chiaogoo-pyöröihini, jotka mulla on vain koossa 2,5 mm (kohta myös 2,75 mm, hih). Vihreät osuudet tein niillä ja kirjoneuleet KnitPro:n 2,75 mm pyöröillä. HUH, mikä ero. KnitProt tuntuivat todella tahmeilta. Toki kirjoneulekin vaikuttaa asiaan, mutta puikot kyllä jumittivat koko ajan. 


Sijoitukseni tällä kierroksella oli 27. ja laskin, että mulla meni näihin kaikkinensa aikaa 18 h. Suomalainen voitti. Tiätty. 


Seuraava kierros alkaa viikonloppuna. Katsotaan, mitä sitten opimme. 

2 kommenttia:

  1. Sun Kantelettarista tuli todella kauniit. Värit on just eikä melkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista, MiunMaun! =)

      Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)