tiistai 19. elokuuta 2014

Nuku, nuku Nurmilintu, väsy, väsy, västäräkki

Kerrankin meikäläinen on ajan hermoilla ja neuloo samoja huiveja kuin muutkin. Usein käy niin, että toisten innostuessa uusista malleista, en heti käsitä, kuinka kivasta mallista on kyse ja teen omani vasta parin vuoden päästä. Nyt Heidi Alanderin Nurmilintu-huivi kolahti samantien ja pääsi puikoille.

Malli: Nurmilintu by Heidi Alander. Ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Araucánia Ranco Solid, sinisävyinen.
Menekki: 100 g.
Puikot: 4 mm.
 
 
Huivin malli on epäsymmetrinen, se on pidempi toisesta päästä. Siinä on kolme pitsiraitaa eikä yhtään nurjaa silmukkaa, mikä on ihana asia! Siitä tai ehkä muistakin syistä johtuen huivi neuloutui todella nopsaan.
 
 
Yksi syy nopeasti neulomiseen oli varmaan sekin, että lähdin riskillä liikkeelle liian pienellä metrimäärällä. Araucánian Ranco on odottanut varastossa todella kauan nimenomaisesti sopivaa huiviprojektia, koska aiemmin siitä tehdyt sukat huopuivat todella nopeasti koneessa, enkä halunnut enää toisia sukkia tehdä sen vuoksi. Tiedän, että tämä lienee käsinpestävä lanka, mutta pesen yleensä koneessa 14 minuutin ohjelmalla kaikki villasukat ja suurin osa kestää sen ihan hyvin.
 
 Ilmeisesti nopeus kannatti ja lanka riitti. Päättelyn jälkeen jäljellä oli 2,5 m lankaa. Läheltä piti!
 
 
Muistin, että lanka olisi ollut pehmeämpää, mutta nyt se tuntui hiukan kovalta ja puuvillaiseltakin. Ei kuitenkaan kutita, joten käy huiviksi ihan hyvin.
 
 
Ehkä huivi kolahti siksikin, että kehtolaulu, josta se on saanut nimensä, on minulle tärkeä ja rakas muisto ja olen sillä nukuttanut omia lapsianikin aikanaan. <3 <3

 
Jos siis kaipaa yhden sukka/huivivyyhdin projektia, niin tässä olisi hyvä. Jopa poseerauksessa auttanut teinitytär sanoi tästä jotain positiivista (pieni ihme, kaikki neulottu on yleensä plääh).
 
Rancossa metrejä on 344 m, eli ehkä voi uskaltaa sellaisellakin määrällä kokeilla, ellei ole maailmanloppu, jos lanka loppuu kesken.
 

12 kommenttia:

 1. Ihana Nurmilintu! Kaunis sininen!

  VastaaPoista
 2. Kauniin Nurmilinnun olet tehnyt. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis versio. Mikä siinä onkin, että langan loppuminen aina kiihdyttää vauhtia ja sykettä sekä nostaa verenpainetta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Neulisti! Omasikin oli kaunis! En tiedä! Ja aina olevinaan lanka palaa hitaammin, jos nopeutta lisää. ;)

   Poista
 4. Voi himputti kuinka nätin yksilön olet tästä tehnyt. Se on oaljon sanottu se, sillä yleensä en tykkää kovasti sinisestä - mutta tämä on kaunis. Malli on laitettu jo ylös, mutta en ollut tajunnutkaan, että siihen riittää näin pieni määrä lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos kauniista sanoistasi! Ja tämä on kyllä monessa mielessä upea malli!

   Poista
 5. Voi että miten kaunis! Mulla on tämä myös samasta syystä puikoilla :) Kerrankin päätin kokeilla jotain heti. Neulomisaika on nyt vain hieman vähällä eikä millään ehtisi. Mutta nyt on pakko saada valmista kuin näin tämän! Ihana tuo väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maritta! Kiva, kun muutkin ovat samanlaisia! Mut hei, nyt ollaan ajan hermolla! :) Jään odottelemaan sun huivia ja sen väriä.

   Poista
 6. Voi, kun sais tämän suomeksi. Pliis joku. Mummeli Keski-Suomesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on siis suomenkielinen ohje, mutta se on Ravelryssa. Voinet kysyä Heidi Alanderilta itseltään, saako ohjeen muuta kautta? Täältä löytyy sähköpostiosoite: http://www.ullaneule.net/0313/info_tekijat.html Heidin kauniita ohjeita on myös Ullassa.

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)