keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Sweet Tantalate

Blogissa on ollut hiljaista ja neulerintamalla myös, meni useita päiviä neulomatta ja mikään ei huvittanut. Nyt neuleplääh on selätetty ja uutta pukkaa.

Malli: Sweet Tantalate, ilmaisohje Knittysta.
Lanka: Shilasdair Luxury 4 ply, väri Foxclove.
Menekki: 97 g.
Puikot: 3,5 mm.
 
Ihastuin tähän huiviin heti uusimman Knittyn ilmestyttyä ja päätin neuloa sen tästä Lontoon tuliaislangasta. Shilasdairin sisältö on cashmerea, baby camelia, angoraa ja merinoa, mikä voi mennä vikaan? Ja kun väri on todella kaunis ja kasveilla käsinvärjätyn eläväinen. Sanalla sanoen lanka on aika ihanaa ja sen neulominen oli todella miellyttävää. Kun pidin sitä vedessä pingotusta varten, väriä ei irronnut ollenkaan. Konepesussa saattaisi kyllä kärsiä. Ohjeessa oli käsinpesu 30 astetta.
 

Huivimalli on tosiaan kaunis. Ohjeessa oli kyllä parantamisen varaa. Jouduin purkamaan ainakin pari mallikerran verran alun jälkeen, kun en ollut tajunnut siirrellä silmukkamerkkejä myös joka 41., 51., 61., 71., 81., ja 91. krs. Ohjeessa kyllä sanotaan, että merkkejä siirrellään 11., 21. ja 31. kerroksilla, mutta koska ekassa kaaviossa on vain alku, jonka jälkeen toistetaan yhtä kohtaa kaaviossa, tämä jää vähän epäselväksi. Lisäksi on tarkoitus toistaa muuten KOKO kaaviota ja siirrellä noita merkkejä 98 krs. Itse kaaviossa on vain 40 krs, joten piti sitten laskeskella. En tiedä, olenko viime aikoina tehnyt niin yksityiskohtaisista ohjeista, ettei sen takia alkuun mennyt jakeluun, vai mistä kiikasti. No, luin yhden Ravelry-tyypin muistiinpanoja ja johan aukeni. Loppu menikin sitten mukavasti hetkellisen jumituksen jälkeen.
 
 
 
Pingotuksessa olisi varmaan pitänyt jaksaa heittää jokaisen reunuslenkin kohdalle neula, olisi tullut nätimpi. Päättely oli todella työläs ja rasittava tällaiselle ihmiselle joka inhoaa näpertelyä eikä ole hyvissä väleissä virkkuukoukun kanssa.
 
Tämän mallista huivia en ole aiemmin tehnyt, mutta se pysyy varmaan kyllä hyvin harteilla ja on ihan riittävän suuri kooltaan, vaikkei kovin paljoa lankaa syönytkään. Näitä voisi neuloa enemmänkin. Huivilankoja on varastossa jonkin verran, osa todella kauan marinoituneita.   

 
 
Ihanaa, kun aurinko paistaa!

10 kommenttia:

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)