lauantai 26. huhtikuuta 2014

Ystävyydelle

Jo aikapäivää sitten valmistui pari aurinkoisia sukkia parhaalle ja vanhimmalle ystävälleni. Siis vanhimmalle suhteessa ystävyyden kestoon. :) Kun tilasin Väinämöisen ylläripaketin, sieltä ilmestyi tämä eiku-väri, joka ei ole ominta itseäni, mutta kylläkin tosi ominta ystävääni. Niinpä niiden tulevaisuus lyötiin jo silloin lukkoon, sukat ystävälle syntymäpäivälahjaksi.
 
Malli: Thelonious Sock By Cookie A. (knit.sock.love.-kirjasta)
Lanka: Louhittaren LuolaVäinämöinen, eiku-väri.
Menekki: 74 g.
Puikot: 2,25 mm.
 
Tein sukat kahdella taas pyöröpuikolla. Mallissa oli niin paljon liikkuvaa kuviota, että sukkapuikkojen kanssa tuli tuskainen olo. Pyöröillä tekeminen on aika mukavaa puuhaa eivätkä silmukat karkaa. Malli oli sinänsä kohtalaisen helppo, mutta nenä kirjassa piti kyllä istuksia, kuten Cookie A:n malleissa yleensäkin. Ja edelleen kaipailin kirjaan kierrekansia.
 
 
Kuvat eivät ole maailman mahtavimmat osittain siksi, ettei tästä perheestä löytynyt oikeankokoisia jalkoja eikä mulla ole kuin pienet succaplokit, jotka eivät oikeastaan riitä edes pienimpiin sukkiin. Kuvauksen jälkeen kuitenkin vielä pingotin sukat ja pinta sileytyi hiukan. Ehkä tuosta jotain tolkkua saa kuviosta. Vaikkei tämä väri niin minua olekaan, niin on silti ihanaa neuloa välillä jotain ihan eriväristä kuin yleensä ja Väinämöinen oli ihan hyväntuntuinen neulottava.  
 
 
Tämän samaisen ystävän kanssa teimme pienen reissunkin huhtikuussa. Matka suuntautui Berliiniin, joka osoittautui hienoksi ja mielenkiintoiseksi kaupungiksi. Lyhyen matkan aika ehdimme nähdä paljon, mutta mielellään sinne vielä palaisikin joskus.
 

 
 
Ottaen huomioon matkaseuran, jäi lankakaupoissa ravaaminen aika säälittäväksi ja päädyimme matkan aikana vain yhteen varsinaiseen lankakauppaan. Yhden kangaskaupan bongasimme myös. Siitä tuli mieleen lähinnä Karnaluks, kankaita oli huonetolkulla kerrostaloasunnossa. Ystävä teki sieltä hyviä löytöjä ja minä perehdyin Berliinin mielenkiintoiseen historiaan Berlitzin oppaan avulla.
 
 
Loops-niminen kauppa löytyi kaupungin laitamilta ja sinne reissasimme sentään. Ihan mukava kauppa, myynnissä jonkin verran omia lankoja, Noroa, Regiaa jne. Handmade in Berlin-kauppaan olisimme myös halunneet, mutta se ei ollut auki lainkaan meidän matkamme aikana. Meillä oli oikeastaan vain yksi shoppailupäivä koko reissulla, siksikin lankakauppasaldo jäi näin pieneksi. Shoppailupäivän iltana lähinnä raahustimme läheisessä ostoskeskuksessa kipeiden kinttujemme kanssa.

 
Tämä Noron Silk Garden Sock sentään lähti Berliinin tuliaisena kotiin, ihanat värit!
 

4 kommenttia:

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)