tiistai 12. maaliskuuta 2013

Urakan loppu!

Helmikuun alussa aloitin Urakaksi nimeämäni projektin, puseron hyvin ohuesta langasta tyttärelleni. Ilokseni se valmistui hiukan reilussa kuukaudessa.

Malli: Omasta päästä tytön mittojen mukaan.
Lanka: Holst Garn Coast, väri Tweed.
Menekki: Ihan kokonaiset 142 g.
Puikot: 3 mm.
 
Alkuperäisestä suunnitelmasta on kuva jossakin helmikuun alun postauksessa, mutta siis tarkoitus oli tehdä reikäinen, ohut neule, joka olisi hieman a-linjainen.
 
 
Sitä a-linjaisuuttahan tuli sitten lopulta mittauksista huolimatta vähän liikaakin, mutta koska pusero on tehty alhaalta ylöspäin pyörönä, en enää jaksanut lähteä loppuvaiheessa purkamaan. Jäämme miettimään, näytetäänkö helmalle jossakin vaiheessa isoäidin ompelukonetta vai annetaanko olla. Kaula-aukon tein ehkä 5 kertaa, kun aina meinasi tulla liian tiukka. Lopputulos on ihan ok, ehkä vieläkin avarampi se olisi voinut olla. No, kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen. Katsotaan, päätyykö tämä käyttöön.
 

 
Alemmasta kuvasta voi ehkä nähdä puseron koko 142 grammaisen keveyden. Koska alunperin olin ajatellut olla huomattavasti laiskempi ja neuloa puseron vähintäänkin kaksinkertaisella langalla, tilasin sitä 300 g. Lopusta saisikin sitten vielä toisen samanlaisen.
 
Mallineule on yksinkertainen. Siinä on aina 1.-3. krs oikeaa ja 4 krs:lla kaksinkertainen langankierto ja 2 s takareunoistaan yhteen paikkaa vaihdellen. Neule sai inspiraationsa kaupan neuleista, reikäisiä neuleita on aika paljon kaupoissa.
 
Holst Garnin Coast on erittäin miellyttävää lankaa neuloa. Huomasin sen jo mallitilkkua tehdessäni. Ei kutita, eikä ole karheaa, neuloutuu mallikkaasti. Pesukokemuksia haluaisin kuulla, jos jolla kulla olisi sellaisia. Jatkoa nähdään, koska ostin messuilta samaa lankaa itsellenikin puseroa varten, tosin vihreänä. Olisi vallan mukavaa ehtiä tehdä siitä jo täksi kesäksi itselleni vaate.
 
 


11 kommenttia:

 1. Wau! I on onnentyttö! terv. täti Espoo

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva pusero! Itsekkin olen katsellut tuota lankaa pariin otteeseen jossakin nettikaupassa, mutta pitäisi vain keksiä mitä siitä tekisin... Että kiva kuulla kokemuksia tästä langasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella! Ohuudestaan huolimatta neuloutui melkoisen vauhdikkaasti. Ja vaikka neuloisi kaksinkertaisena ei kulutus ole päätä huimaavaa. Yhdessä kerässä on 350 m lankaa...

   Poista
 3. Kaunis pusero! Kiva tämä malli ja väri ja kaikki!

  VastaaPoista
 4. On kaunis!
  täti Jkl tykkää tästä

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)