sunnuntai 5. elokuuta 2012

Alekorista

Eihän silloin tarvitse olla langanostolakossa, jos löytää hyviä ale-lankoja?

Viikonlopun reissu suuntautui Helsinkiin. Harmikseni melkein kaikki liikkeet, joissa olisin halunnut käydä (Snurre, Priima, Villavyyhti) olivat kiinni, joten anti typistyi Fiina-neuleeseen ja Menitaan. Fiina-neuleessa kävin ensimmäisen kerran tuolla, se on aiemmin sijainnut Turussa. Menitassa olen ravannut jo monet kerrat, niin nytkin. Siellä olikin kiva alekoppa, josta löytyi kaikkea kivaa.


Aivan uusi tuttavuus tämä Lerke. Kerät maksoivat 1 €/kpl ja sisältävät puuvillaa ja merinoa. Lähipiiriin on syntymässä piakkoin vauva, näistä varmaan saisi ainakin villatakin kummalle sukupuolelle vain.


Merinosilkiäkään en ole koskaan neulonut. Mulla on hänen serkkuansa Merino Oroa, sekin on jäänyt laatikon pohjalle miettimään olemassaolonsa syvintä tarkoitusta, mutta on hyvin samantyylistä. Tämä vyyhti maksoi vaivaiset 2 € ja nuo merkit löytyivät vyötteen alta. Ajattelin tästä jotakin tyttärelle.

Osaako kukaan neuvoa, miten tuon saisi helposti tai edes jotenkin kerittyä kaksinkertaisena? Vai pitäisikö vain keriä suunnilleen 50 g ja sitten neuloa kahdelta kerältä?

Ja lopuksi vielä mun mielestä kammotusostos, röyhelöhuivilankaa, yöks. Mutta tytär oli mukana ja ihastui kaupan malliröyhelöhuiviin, lupasin yrittää tehdä hänelle sellaisen. Auts.


Ohjeen sai sentään kaupasta mukaan. Ja suullisen hyvän ohjauksen myös. Katsotaan, mitä tästäkin tulee.

Vaikka ostinkin lankaa, olen sentään ylpeä siitä, että otin matkaan mukaan aiemmin kesken jääneen neuleen enkä aloittanut uutta, kuten ensin aioin. Sukat myös valmistuivat matkalla.5 kommenttia:

 1. Jos haluat keriä vyyhdin kaksinkertaiseksi, keri se ensin sellaiseksi keräksi, joka purkautuu myös sisältäpäin. Tämän jälkeen keri kaksinkertaisena.

  Tässä vielä on ohje siihen ensimmäiseen kerään:
  http://foorumi.ihanitse.com/viewtopic.php?f=2&t=34671

  VastaaPoista
 2. Kiitokset, Hanna! Meinasin nimenomaan kerijällä kerimistä, mutta hyvä vinkki tämäkin.

  VastaaPoista
 3. Kivoja lankoja ja halvalla....eikä toi röyhelölanka olekaan sitä mistä minulla on se huivi. Eli mulla on jotain muuta kuin röyhelöä!!
  Tammikuussa Jussista tulee tuplapappa jos niinku tulee ongelmia mitä kutosit.......
  Täti Jkl taas vaan täällä

  VastaaPoista
 4. Jos saat lainaan tai pääset jollain kaverilla käyttämään vyyhdinpuita ja kerijälaitetta, niin suosittelen ehdottomasti niitä. Yhden vyyhdin merinosilkiä olen kerinyt ilman ja se oli aika tuskaa. Helsinkiin on pitkä matka, muuten menisin itsekin hamstraamaan, merinosilk on yksi suosikkilangoistani.

  VastaaPoista
 5. TätiJKL: Toi röyhelö oli kamalin kutomus ikinä, mulle ainakin, mutta se on nyt tehty! Onnittelut Jussille ja sullekin! Tiedättekö kumpi on tulossa?
  MarjaA: Kiitos! Kerijällä ajattelinkin hoitaa kerimisen ja vyyhdinpuutkin onneksi on. Onhan tuossa sentään 1400 METRIÄ kerittävää, huh! Täytynee vain keriä n. 50 g kerät ja neuloa kahdelta puikolta. Ja tuo oli alelaatikon ainoa, joten säästä matkarahasi! :-)

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)