sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Blomst

On hämmentävää, että olen nyt jo toistamiseen neulonut vastaostetusta langasta ja uudesta ohjeesta. Yleensä langat marinoituvat pitkään ja ohjeitakin tulee kokeiltua jälkijunassa. Toisaalta pitäisikin ehkä toimia useammin näin. Mitä niitä ihanuuksia marinoimaan.

Malli: Blomst, ohje Laine Magazine 2.
Lanka: Hedgehog Fibres Sock, väri Genie.
Menekki: 55 g.
Puikot: Chiaogoo:n 2,5 mm pyöröt.


Sukat tein tyttärelle, joka toivoi kaikkia pastelleja väreiksi. Aikas kiva lanka sikseen. Langan menekki oli myös tosi pieni. Jäljelle jäi vielä 45 g. Lanka oli mukavaa neulottavaa kyllä kaikkinensa.


 Blomst on myös kiva malli. Olen mieltynyt noihin ainaoikein-neuleeseen sukkien etuosassa. Pitsiosan oppi nopeasti ulkoa. Nämä sukat neulotaan varpaista ylös, mitä yhteen aikaan pääsääntöisesti käytin kaikissa sukissa, mutta nyttemmin valitsen mieluiten ylhäältä aloitettavia malleja. Kokoa on ehkä kuitenkin niin helpompi mittailla. Silloin, kun lanka vähissä, varpaista aloitus on hyvä riittävyyden varmistamiseksi. Hetken mietin, jos olisin vaan aloittanut nämäkin ylhäältä, ei siinä mitään kovin ihmeellistä haastetta olisi ollut, mutta lopulta menin ohjeen mukaan. Kantapäät tykkään tehdä vahvistettuina, joten se hiukan harmittaa.


Huomenna on edessä paluu töihin, joten tahti varmaan hidastuu taas neuleiden osalta. Tour-de-Sockiin olen ilmoittautunut, mutta nopeudesta ei varmaankaan ole mahdollista kisata. Jospa kuitenkin tulisi kivoja malleja kisan mukana. Pyrin neulomaan ainakin suurimman osan sukista toki.

12 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Tämä on kyllä ihana malli.. Itekin neulon tätä just, mutta en oo ainakaan vielä oppinu pitsikuviota ulkoa... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Mä opin muistisäännöllä ensin 2 langankiertoa ulkoreunalla ja sitten keskellä. ;)

   Poista
 2. Onpas kauniit sukat! Minullakin on tuo ongelma, että kaikkia ohjeita tulee kokeiltua vähän jälkijunassa ja kaikki ihanimmat langat jäävät varastoon odottamaan jotain täydellistä ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näinhän siinä yleensä käy, ja onhan niitä ihanuuksia runsaasti myös odottelemassa. Ideaaleinta tietysti olisi, että ostaisi lankaa vain tarpeeseen... tylsää ehkä kyllä.

   Poista
 3. Ihanan kesäiset sukat�� ja tarpeen varsinkin näillä ilmoilla!
  tykkään Täti Jkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Villasukkia tarvitaan AINA oli ilma mikä hyvänsä. Mutta etenkin kyllä näillä. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! =) Elämä on pelkkää karkeilla tanssimista.

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)