sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Rakenteita ja värityksiä

Vuoden ekassa postauksessa on näytillä kaksi melkoisen perustuotosta pienellä rakenteellisella twistillä. Molemmat ovat valmistuneet artikkeleita lukiessa, sopivan älytöntä siis.

Pujoliivi-blogissa esiteltiin hiljattain muun muassa kauluri, joka hyppäsi täällä lähes samoin tein puikoille. Kiitos inspiraatiosta!

Malli: Strukturoitu kauluri, ilmaisohje Ravelryssa ja ehkä myös Purl Sohon sivuilla.
Lanka: Wollmeise Merino DK, musta.
Menekki: 97 g.
Puikot: 4 mm.

 Kaulurissa on jännä rakenne ja se on pitkähkö. Mies kaipaa usein kaulalleen lämmikettä, etenkin, kun sairastaa, joten päätin tehdä tämän hänelle. Wollmeisen Merino DK oli edelleen erittäin asiallista lankaa ja mukavaa neuloa. Pipo on kestänyt hyvin käyttöä ja pysynyt muodossaan.


Toinen villitys eripuolilla ovat olleet Vanilla is the new black-sukat. Kivalta näyttivät nekin eripuolilla, joten ostin ohjeen ja pistin puikoille muuten vaan.

Malli: Vanilla is the new black, maksullinen ohje Ravelryssa.
Lanka: Regia Design Line Arne & Carlos 6-fädig.
 Menekki: 87 g.
Puikot: 3 mm.

Tämä lanka oli yksi kolmesta huippulöydöstä ihan koti-Prismasta kesällä. Tätä myytiin jostain syystä remontin aikaan hintaan 1,80 €/kerä useissa värissä. Ostin kolmea väriä, vaikken nyt ehkä värityksiin niin rakastunut, mutta Regia-ihmisenä tiedän, että tää lanka on laadukasta ja kestävää ja sukille löytyy aina käyttäjä. Nythän Prismassakin on jo järkiinnytty ja hinta on yli kympin. Ja loppujen lopuksi pidin tästä värityksestäkin neuloessa.


Varsinainen perussukan juju on sitten tuo kantapää, mikä neuloutuu vähän niin kuin itsestään sen kummempia pohtimatta. Ei silmukoiden poimimista.


Nämä ovat miesten kokoa, n. 40.

Sitten iski jokin lankahulluus, kun näin TitiTyyn kuvan uusista Uncommon Thread Yarnin langoista, jossa oli tuo tummempi Turbillion.


Enhän mä yleensä ole tuollaisista värityksistä edes tykännyt, mutta tuo iski vaan tajuntaan ja se oli pakko saada. Kaveriksi lähti hiukan vastaava väritys nimeltä Quiet Folly, josta tykkään VIELÄ enemmän. Siitä tulee mieleen yksisarviset. Vaaleammasta tykkäsi myös tytär, jota ei yleensä nämä langat niin kiinnosta.

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)