sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Jalkajuttuja

Malli: Junasukat, ilmaisohje.
Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball, väri Durch die Blume.
Puikot: 2,5 mm.
Menekki: 29 g.
 
Pikkuiset sukat eräälle tuttavan oletetulle tyttövauvalle, joka ei ole vielä syntynytkään. Durch die Blume eli suomeksi kukkien läpi on täydellinen väri, harmi, että Zauberballista lankana en ole koskaan oikein välittänyt. Värit ovat ihanat, samoin pitkät väriraportit, mutta pörröisyys ja jotenkin takkuava neulottavuus ei sytytä.
 
Jo kauan sitten urakoin pitkästä aikaa parit tossut, isot ja jämistä pienet.
 
Malli: Varrelliset huopatossut Lankahelvetin blogista.
Lanka: Varressa Regia Stripemania 6 ply kaksinkertaisena, Novita Joki.
Menekki: Näihin meni yhteensä 198 g.
Puikot: 5 ja 7 mm.
 
 
Tykkäsin tästä ideasta kovin, että on varret. Tossuosat kuitenkin huopuivat tosi paljon ja oli aika kiskomista, että ne saatiin edes suht järkeviksi. Tein isommat miesten koon mukaan, mutta tuli liian kapeat. Veli kelpuutti ne kuitenkin. Jämälangoista tein sitten vielä miniversiot työkaverin tulevalle oletetulle poikavauvalle. :-) Niihinkin ohje löytyi Hennan Lankahelvetti-blogista.   
 
 
Olettaisin, että nämä pienemmät ovat ihan ok kooltaan. Jokea on varastossa vielä ihanan punaisena, ehkä päädyn koittamaan vielä itselleni tossuja, vanhoissa alkaa olla reikiä.
 
 
 
Huopatossuja voisi tehdä paljon enemmänkin, mikäli kepeillä neulominen ei olisi niin rasittavaa. 

6 kommenttia:

  1. Söpöt noi pienet tossut eikä isotkaan hassummilta näytä. Ja noita junasukkia olen mäkin urakoinut täti Jkl vaan ilmoittelee täällä

    VastaaPoista
  2. Ihanan väriset sukat! Ja suloisia tossuja, varsinkin nuo pienemmät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pienimmät ovat jostain syystä aina söpöimpiä. ;-)

      Poista
  3. Ihania tossukoita! Näitä tarvis itselle kanssa. Tämmöisillä on hyvä käpsytellä vaikka terassilla kevään kulkua katsomaan.
    Aikanaan hamstrasin tällaisia varten Huopasta ennenkö se loppui. Niitä olis tuolla muutamiin tossuihin kun joku vaan tekis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se joku voisi olla täälläkin vähän ahkerampi...No, ehkä kesällä ehtii taas enemmän neuloa, kun pihakausi alkaa. Kiitos kommentista! =)

      Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)