torstai 14. tammikuuta 2016

Kuukauden jäljessä

Tammikuun ensimmäisenä päivänä yövuorossa aloin neuloa sukkia, joiden nimi on Joulukuu/December. Ostin Niina Laitisen sukkakalenterin jo joskus syksyllä. Mallit ovat todella kauniita ja tämä on mielestäni yksi kauneimmista. Muitakin olisi tarkoitus pistellä puikoille.
 

Malli: December Socks By Niina Laitinen (maksullinen ohje Ravelryssa)
Lanka: Novita Nalle.
Puikot: 3 mm.
Menekki: 90 g.
 
Näitä oli todella kiva tehdä, koska malli on itsessään aika helppo ja pinta todella näyttävä.
 
 
 Väri on oikeastaan tumma liila. Näissä kuvissa näkyy hyvin, miten värin kuvaaminen on joskus todella haastavaa, taitamattomalle ainakin. Ulkokuvissa väri on käsittelystä huolimatta liian hailu ja sisäkuvissa...

 
...liian luumunpunainen. Oikeasti väri on jotakin noiden väliltä.
 
 
Nalle lankana oli karheampaa kuin muistin. Ei mitenkään kiva lanka. Viimeksi olen neulonut Nallen aloevera-versiota varmaankin, se oli pehmeämpää. Tästä jäi sojottamaan valkoisia kuituja. Jemmassa on vielä jonkin verran tätäkin, pitänee kutoa pois.
 
Joskus olen ihmetellyt, kun jotkut sanovat, että heillä on laatikko, joissa on tulevia lahjaneuleita. Siinä vaiheessa itselläni ei jäänyt mitään jemmaan, mutta nyt mullakin on sitten laatikollinen kaikkea ylimääräistä. Lähinnä siellä on sukkia. Sinne menevät nämäkin. Joulunakaan en kiireissäni huomannut miettiä, olisiko jotakin voinut antaa jollekulle lahjaksi. No, tuleehan noita päiviä.
 
Yhden työkaverin vauvalle jouduin kuitenkin ihan neulomaan sukat, sellaisia ei löytynyt varastosta.
 
Malli: Junasukat, ilmaisohje.
Lanka: Elsebeth Lavold Silky Tweed.
Puikot: 3,25 mm.
Menekki: 24 g.
 
Kokeilin tällaisesta jämästä tehdä sukkia. Ei ehkä ominaisuuksistaan paras vaihtoehto. Jousto on aika minimissä. Karheutta tai pikemminkin takertuvuutta langassa on kuitenkin sen verran, että pysynevät jaloissa.
 
 

6 kommenttia:

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)