sunnuntai 24. tammikuuta 2016

1898 Hat

Menneiden viikkojen tappopakkasilla miehellä päätä paleli. Aiempi tuplapipo ei mennyt tarpeeksi korville. Muistin siinä sitten tämän kauan sitten jonoon laitetun ilmaismallin ja pistin puikoille.
 
Malli: 1898 Hat.
Lanka: Drops Nepal.
Menekki: 111 g.
Puikot: 4,5 mm.
 
Ohjeen kirjoittaja on saanut inspiraationsa v. 1910 julkaistusta lehdestä, eli vanhan äärellä ollaan. Malli on hauska ja erilainen, itse en ole aiemmin tehnyt tällä tavalla pipoja. Ensin neulotaan tasona tuo reunus, joka on kaksinkertainen. Silmukat poimitaan sitten käännetystä reunuksesta ja neulotaan päälaki. Näin ollen piposta tulee kyllä kaksinkertaisen taitoksen ansiosta todella lämmin. Enää ei tukattoman miehen päätä ja korvia palele. Tehtävä suoritettu.
 
 
Nepalia on pakko taas kehua. Tykkään siitä jotenkin tosi paljon. Neulomistuntuma on miellyttävä, ei kutita ja tulee tasaista pintaa. Hintakin on todella hyvä. Nyppyyntyy kyllä käytössä, siitä miinus.8 kommenttia:

 1. Tää on kyllä toimiva pipomalli! Pari talvea sitten näitä värkkäsin, edelleen ovat kovassa käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, ja on siis kyllä ollutkin käytössä ja kuulemma hyvä! Ehkä pitäisi tehdä itsellekin, jos nuo pakkaset vielä palaavat.

   Poista
 2. Onpa hyvän näköinen malli. Kun vaan osoisi tarpeeksi englantia, tekisin itsekin noita. Oltaisiin tarvittu viime viikkojen aikana
  Hilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se aika monelle kielelle oli vissiin käännettykin, muttei vielä suomeksi.

   Poista
 3. Hyvä pipo tuli.. eipä miehen päätä enää palele!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)