keskiviikko 26. elokuuta 2015

Tourin päätös

Vielä kerran postaus Tour-de-Sockista. Koittakaa kestää. Halusin odottaa viimeistä kuvaäänestystä ennen kuin postaan ja se vähän venähti.
 
 
Tässä on minun tour-kokoelmani kesäauringossa kuvattuna, siksi nuo ensimmäiset näyttävät ihan acid-värisiltä. Eri sukkien kohdalla saatuja oppeja olen jo aiemmin maininnutkin. Kolmossukkia lukuun ottamatta kaikissa tuli mulle uusia asioita.
 
Ykkösetapilla kaavioiden ja ohjeiden LUKEMINEN tuntui olevan mulle hirmu vaikeaa ja kämmäilin sen vuoksi oikein urakalla. Kärjen aloitus ja loppupäättely olivat uutta ja loppupäättelyä käytinkin noissa joissain muissakin. Ekalla etapilla pääsin kuvaäänestykseen tällä kuvalla:
 
 
Kuvaäänestys ei ollut voitokas, muutama ääni tipahti, mutta olin kyllä ylpeä, että pääsin koko äänestykseen. Ensimmäisen etapin sijoitus oli 103. Olin tuolloin vielä koko ajan töissä, siksi olin näinkin hidas. Enkä ehkä kyllä tajunnutkaan vielä kuinka nopeita nopeimmat (=suomalaiset) ovat.
 
Toisella etapilla edelleen tuntui olevan lukemisvaikeutta. Aloitin sukat ihan liian pienillä puikoilla ja nyherrettyäni kitukasvuisen alun kovalla työllä, vaivalla ja ajalla, oli vähän epätoivoinen olo. Isompien puikkojen kanssa uusi aloitus, ja johan alkoi luistaa. Kakkosetapillakin pääsin äänestykseen alla olevalla kuvalla! Ääniä tuli peräti yksi kappale, mutta ylpeydellä on sanottava, ettei se ollut omani. ;-)
 
 
Nämä olivat kisan vaikeimmat sukat. Palkitsevan hienot, näihin näytti sopivan erityisen hyvin vihreät langat, mitä katsoi valmistuneita sukkia. Olen ylpeä, kun sain nämä tehtyä. Paljon tuli uutta oppia ja koin monet turhautuneet hetket. Silti mietin, että voisin tehdä toistekin. Sijoitus tällä etapilla oli yllättäen jopa 49.
 
Kolmannen etapin sukat olivat melkoista peruskauraa ja työ valmistui nopeasti. Tässä vaiheessa olin jo lomalla, joten saatoin panostaa kisaan täysillä. Kantapää näissä sukissa oli ihan valtava, pari kerrosta huijasin. Mun jalkaan ei istu kovin korkea kantalappu ja nämä ovatkin vähän epäsopivat kaikkinensa. Kuvaäänestyspaikka tuli taas ja sain joitakin ääniäkin.
 
 
En voi näistä sanoa oppineeni mitään uutta. Sijoitus oli 7. Se oli hienoa kyllä.
 
Pelätyllä neljännellä etapilla jouduin ottamaan ensi kosketuksen helmiin, mikä ei ollutkaan niin kauheaa kuin olin ajatellut. Oppia siis tuli paljon. Kuvaäänestyspaikkaa ei tullut, tässä kuitenkin yksi kuvista.
 
 
Helmien kanssa kiinnostaisi kyllä toimia toistekin. Sukista tykkään hurjasti. Sijoitus oli 18. ja sekin oli ehkä yllätys, kun kuitenkin ensimmäistä kertaa helmien kanssa pelasin. Tässä vaiheessa neulominen alkoi ehkä muutenkin olla taas kivaa, ekoilla etapella puursin jotenkin niin veren maku suussa, ettei ollut enää oikein hauskaakaan. Nelosetapin random drawing-arvonnassa voitin lankavyyhdin!
 
Vitosetapilla oli vuorossa "käärme"sukat. Uutta oli kirjoneuleen tekeminen yksittäisillä langanpätkillä ikään kuin intarsiana. Muuten mitään suurempaa uutta ei ollut. Näistä sukista tuli vaatimusten vuoksi ihan liian isot, joten pienensin nämä jälkeenpäin omiin jalkoihini sopiviksi. Tässä vaiheessa neiti kisajalan motivaatio oli nollissa eivätkä sukat edes olleet hänen kokoaan, joten lopulta otettiin miehen kanssa pihalla pikaräpsyt eikä kyllä kuvapaikkaa tullut, enkä kyllä olisi halunnutkaan.
 
 
Näiden neulominen oli kyllä ihan hauskaa ja sijoitus oli taas 7.
 
Viimeinen etappi alkoi kannaltani huonona ajankohtana yöllä, kun olimme reissussa. Malli on ihan ok, kirjoneuletta jälkikäteen tehtävällä kantapäällä. Alun ja tekovaiheen fiilis oli osittain vähän plääh, enkä tykännyt osasta kirjoneuleraidoista, kun niissä oli makuuni liian pitkät langanjuoksut. Lopputuloksesta tuli kuitenkin yllättävän kiva ja tykkään sukista kovasti. Kuvaäänestyspaikka tuli vielä tällä etapilla ja tällä kertaa sain 33 ääntä ja tulin toiseksi 8 äänen erolla voittajaan. Vähän sai jännittääkin, kun vuorotellen johdimme äänestystä. Mukavaa, että sain kokea senkin.
 
 
Viimeisellä etapilla sijoitus oli 17.
 
Hauskaa oli ja ihanaa oli, että voitin yhden lankavyyhdin siinä arvonnassa. Yleensä meikäläisellä ei ole arpaonnea ja nyt voitin tässä ja myös TitiTyyn kesäkal-arvonnassa! Pitäiskös lotota...
 
Kuviin panostimme tyttären kanssa alusta saakka yhteistyössä ja koimme monia hauskoja hetkiä tyttären melkein hypätessä sukkien kanssa mereen taituroidessaan eri asennoissa. Perhe kannusti ja iloitsi muutenkin mukana. <3 Koko kisassa sijoitukseni oli 16. eikä siihen voi olla kuin todella tyytyväinen. Jos ei ihmeitä tapahdu, niin ensi vuonna uudestaan!
 

2 kommenttia:

 1. Tosi hieno saalis Tourilta! Noi kirjoneulesukat ovat mahdottoman raikkaan näköiset, tykkään kovin. Ja onhan siellä noita suosikkeja. Mun ehdottomat suosikit oli Virrat, ja silmäsukat oli tosi makeet myöskin.

  On se vaan semmoinen kisa, ettei siitä koskaan kyllästy kuuntelemaan. Olis hienoa joskus osallistua ihan oikeasti neuloen, vaikka olenkin hidas neuloja. Työt vaan häiritsevät niin, ettei ole mitään mahdollisuutta. Otan ensi kesänäkin vain kivat ohjeet talteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä jonakin kesänä ehdit vielä kisaankin. Saatat yllättää itsesi niinkuin minäkin tein! Ja suurin osa malleistakin oli tosi kivoja. Mut nyt se on loppu. Esittelen korkeintaan enää voittamani vyyhdin. 😊

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)