sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Toukokuun loppupläjäys

Elämä on tänä keväänä ollut kiireistä. Toukokuussa en ole juuri mitään ehtinyt neuloa. Ne vähät esittelen tänään tässä samassa.
 
 
Nuorimmalle kummipojalle valmistui puuvillainen villatakki. Tällä mallilla olen tehnyt aiemminkin villatakin toiselle kummipojalle. En ehkä olisi halunnut uusia tätä, koska edellinenkään ei jollain tavalla onnistunut, mutten löytänyt parempaakaan ohjetta ja palmikot tässä ovat kyllä kivat.
 
Malli: Trellis, ilmaisohje Knittystä.
Lanka: Sublime Organic Cotton DK, väri Rice Pudding.
Menekki: 167 g.
Puikot: 4 mm.
 
Tein muistaakseni isoimman koon, 18 kk. Pelkään, että takki on liian leveä käyttäjälleen, mutta se jää nähtäväksi.
 
 
Modauksia tein jonkin verran:
 
- Inhoan tasona tehtäviä neuleita, koska en hallitse saumaamista enkä ainakaan pidä siitä. Siispä neuloin koko takin pyörönä alhaalta kainaloihin ja hihojen silmukat poimin kainaloista. Hihat kapenevat vähän turhan vauhdilla...
 
- En pidä shaalikauluksista juurikaan, joten jätin sen pois. Jatkoin etukappaleissa helmineulereunusta ylös asti ja tein ohjeen mukaiset v-aukko kavennukset mallineuleen puolella. Jätin reunuksen silmukat odottamaan, neuloin 3:n puikon tekniikalla olkasaumat kiinni, poimin niskan puoliväliin silmukat ja neuloin joka toinen kerros poimitun silmukan yhteen reunuksen viimeisen silmukan kanssa. Sitten neuloin toisen puolen samoin ja jälleen neuloin reunussauman niskassa 3:n puikon tekniikalla kiinni. Kauluksesta tuli näin ihan hyvä.
 
 
Napit löytyivät varastosta.
 
 
Sitten olen tehnyt parit miesten sukat ihan vaan koska jotain piti tehdä, eikä se voinut olla mitään kovin haastavaa reissun päällä. Näillekään ei vielä ole käyttäjää, mutta eiköhän jossain vaiheessa löydy sopivat jalat näillekin.
 
Malli: Ihan perusperus.
Lanka: Regia Teen Age Color.
Menekki: n. 50 g.
Puikot: 2,75 mm.
 
Ihan perukset, ei mitään sanottavaa.
 
Malli: Uno Socks, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Sama kuin edellä + pieni pätkä Zitron Trekking Hand Art-lankaa.
Menekki: 53 g. 
 Puikot: 2,75 mm.
 
Olen aiemmin tehnyt Unot ja niistä tuli tosi kivat. Malli on hiukan erilainen, joten koko ajan ns. tapahtuu. Tällä kertaa reissussa tämä "tapahtuminen" oli ehkä vähän liikaa ja kaikenlaista asiaankuulumatonta tapahtui.
 
 
Jos nyt vaikka ajattelee tuota pohjaan muodostuvaa saumaa, niin se toisessa sukassa niin sanotusti hiukan karkasi käsistä... Lanka tietysti loppui viime metreillä ja koska toisen langan tiheys oli ihan eri (mitä en tietenkään ottanut huomioon), tuli toisesta sukasta paljon pienempi ja jouduin purkamaan.
Varsinaiset mörvelöt siis, jos nyt joku vielä muistaa tämänkin sanan merkityksen. ;-)
 
 
 
Saumaa en jaksanut purkaa. Jotenkin tämä lanka tuntui käsissä vähän tympeältä muutenkin. Olen aina tykännyt Regiasta, mutta tämä oli jotenkin kovaa ja "persoonatonta". Tulipa nyt ainakin kulutettua kaikki pois.
 
Kyllä mä tätä mallia silti edelleen suosittelen, se on kiva ja erilainen.
 
Tässä perheessä on tänä vuonna kilpailtu oikein urakalla, mutta ilmeisesti mikään ei ole tarpeeksi, koska nyt minäkin päätin kilpailla ja uskaltauduin osallistumaan ekan kerran Tour de Sock-kisaan! Sen ensimmäinen etappi alkaa huomenna ja kilpailen joukkueessa Extra Finns. Suomalaisia joukkueita taisi olla peräti 14 kpl, hyvä Suomi!
 
Ihan kaikesta en vielä ole perillä, mutta perusidea siis on, että n. 9 pv:n välein julkaistaan uusi sukkaohje, jota aletaan sitten kiivaasti kilkutella ja yritetään saada valmista mahdollisimman nopeasti. Näitä etappeja on 6 kpl. Joudun ainakin nähtävästi tutustumaan helmien kanssa neulontaan, mikä on ihan uutta. Osallistumismaksu oli 7,5 dollaria ja se menee palkintojen hommaamisen jälkeen Lääkärit ilman rajoja-yhdistykselle eli tarkoitus on hyvä. Katsotaan, miten homma sujuu. Alkukesästä olen vielä töissä, heinäkuussa voi ehkä pärjätä hiukan paremmin.

Ehkä joku jaksoi tänne asti! Hyvää kesää!

2 kommenttia:

  1. Kivannäköinen tuo Trellis, toivottavasti olisi sopivankokoinen saajalleen! Itse olen myös mukana Tourissa, joskaan en missään joukkueessa. Mulla menee just päinvastoin, ekat sukat pystyn neulomaan tosissaan, sitten alkaa työt ja tulee muutto jne... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan! Tsemppiä silti kisaan! Mulle seuraavat etapit ovat paljon helpompia, mikäli mallit eivät ole ihan kauhean vaikeita.

      Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)