keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Decca

 
Mieheni toi minulle Englannin matkaltaan lankatuliaisena John Arbon Textiles Exmoor Sock-lankaa kaksi vyyhtiä. Pyysin tuomaan jotakin mahdollisimman paikallista ja tätä oli myyjä suositellut. Kun Rachel Coopeyn uusin sukkakirja ilmestyi, huomasin, että siinä oli neulottu yhdet sukat tästä langasta, joten hommasin kirjan ja aloitin sukat.
 
Malli: Decca by Rachel Coopey (Coop Knits Socks Volume 2)
Lanka: John Arbon Textiles Exmoor Sock Yarn, väri Avocado.
Menekki: 65 g.
Puikot: 2,5 mm.
 
 
Decca on melko yksinkertainen ja helposti ulkoa opittava malli. Ohje oli selkeä eikä tullut tenkkapoota neuloessa. Tekisi mieli tehdä muitakin kahden Coop Knits Socks-kirjojen malleja, nyt olen toteuttanut kaksi mallia.
 
 
Ensivaikutelmani Exmoor Socksista oli ehkä hiukan valju, koska en yleensä välitä pörheistä langoista. Pörheydestään huolimatta lanka oli neuletuntumaltaan kuitenkin positiivinen kokemus. Langan paksuus oli tasainen ja silmukoiden tekeminen helppoa. Silloin tällöin oli halkeilua, mutta yllättävän vähän kuitenkin. Avokado värinä on todella kaunis, rauhallinen vihreä.
 
Lankaa jäi vielä 135 g ja ajattelin siitä tehdä kuitenkin huivin joskus tulevaisuudessa.
 

8 kommenttia:

 1. Ihqut. Ja ihan sun väriset :-)

  VastaaPoista
 2. Olipa hieno tuliainen! Jotenkin rouhean, maanläheisen näköistä lankaa. Siitä tuli kivat sukat. Ne kyllä ehdottomasti haluavat parikseen sopivan huivin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se! Kiitos! Huivia siis jossain vaiheessa puikoille!

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)