maanantai 20. lokakuuta 2014

Jokseenkin kalaiset sukat

Tai jotakin sinne päin. Tein sukat eräälle kalamiehelle Ravelrysta löytämälläni maksullisella ohjeella.

Lanka: Seiskaveikka Nostalgia ja jämiä silmiin.
Puikot: 3,5 mm.
Menekki: 133 g.
 
Ohjeessa annettiin ymmärtää, että sukat neulotaan fingering-vahvuisella langalla, mutta kun näin silmukkamäärän ohjeen ostettuani, siirryin samantien paksumpaan lankaan ja passelit tuli.
 
 
Onni on virkkaava äiti, jonka sain virkkaamaan mulle silmät, kiitos! Tai ei mulle, vaan kaloille. :)
 

 Sukat ovat ihan perussukat kiertävällä joustinneuleella. Alkuun tehtiin kalan huulet. Lopulta neulottiin sukkiin evät molemmin puolin ja ommeltiin silmät. Helppoa. Ohje oli tosi vanha, on ilmestynyt jo kaksitoista vuotta sitten jossain lehdessä.
 
 
Toivottavasti lahjan saajakin ymmärtää nämä kaloiksi.
 


maanantai 13. lokakuuta 2014

Stovetop

Käsinkosketeltava kirja Roadtrip ei ole edelleenkään saapunut, mutta sähköinen versio on ollut kovassa käytössä. Granola-sukkien jälkeen tein tämän pipon, jossa yhdistyvät uusi malli ja ikivanha ja kauan tarkoitustaan odottanut lanka.
 
Malli: Stovetop kirjasta Roadtrip.
Lanka: Rowan Ryc Soft Lux, väri Powder.
Menekki: 50 g.
Puikot: 4 ja 5 mm.
 
Tein koon Toddler-mukaan. Väri on hennon vaaleanpunerva. Olen joskus muinoin tehnyt siitä ns. hihattimen tytölleni. Siinä on tuollaista kimalletta mukana. Lanka oli tahmeahkoa neulottavaa.
 
 
Pipo mallina oli tosi kiva. Vaikea sanoa, miten se istuu sopivaan päähän. Voisi kyllä tehdä itsellekin tällaisen. Tupsun teko ei ole mun lempipuuhia, mutta sainpahan senkin väkerrettyä.

 
Seuraavaa Roadtrip-ohjetta varten on langat jo tilauksessa. Tyttö haluaa siinä olleen Viewfinder-huivin ja se on jo sellainen ihme, että se on laitettava äkkiä puikoille.
 
Paikallisessakin oli käytävä, että sain omakseni Eiran lankojen ilmaisen blogimallilehden.
 
 
Kivoja ohjeita, hyvä bloggaajat! Samalla ostin edulliseen hintaan ensimmäisen Stripemania-keräni, trendit, täältä tullaan, jälkijunassa, niin kuin tavallista.

perjantai 10. lokakuuta 2014

Oravannahka

Ystävällinen kollega halusi antaa minulle loppukesästä itse keräämiään mustikoita ja päätin palkita hänet toiveiden mukaisella neulomuksella. Toiveissa oli mustavalkoiset kirjoneulelapaset, sellaiset sitten oravannahaksi.

Malli: Tähtikuvioiset lapaset Dropsin sivuilta, ilmaisohje.
Lanka: Wendy Merino Bliss (musta), Seiskaveikka ja Nalle (valkoinen)
Menekki: 82 g.
Puikot: 3,5 mm.
 
 
Etsin pitkään mallia, mutten oikein löytänyt mitään ihmeempää tai sitten ne oli tehty ohuemmilla langoilla. Mulla kuitenkin oli varastossa tämän paksuisia mustia ja valkoisia. Tein pienimmän koon mukaan. Itse en hirmuisesti ole koskaan tykkäillyt näistä perinteisistä tähtikirjoneuleista, mutta nyt sitten tuli kokeiltua.
 
 
Nuo reunat ovat ihan kivat ja tykkään kämmenen kirjoneuleesta myös, ehkä olisi voinut tehdä koko lapasen sillä. Mutta on nämä ihan hyvät ja eritoten tosi ihanan lämpimät kädessä.
 
 
Reunaan tehtiin tuollainen taitettu reunus, se on ihan nätti.

 
Toivottavasti kollega tykkää, se on pääasia!

perjantai 3. lokakuuta 2014

Salaattisukat

Nyt on neulojalla herkullinen syksy menossa, kun koko ajan ilmestyy mitä silmiä hivelevämpiä uusia neulekirjoja. Yksi niistä on Roadtrip, jonka ostin ennakkoon. Pdf-version sain jo viime viikolla, kirja tulee lähiaikoina. Tähän sukkamalliin ihastuin heti alkuun.
 
Malli: Granola kirjasta Road Trip By Tin Can Knits.
Lanka: Väinämöinen Sport, väri Salaatti.
Menekki: 90 g.
Puikot: 2,75 mm.
 
 
Granola tarkoittaa mysliä, joten näiden vihreiden sukkien nimeksi se ei sovi yhtään. Malli on helppo oppia, edessä ja takana menee jyvännäköistä pitsikuviota ja sivuilla kulkee letti. Kaunista ja yksinkertaista.
 
 
Väinämöinen Sport on lankana aivan ihana, kuten olen todennut aiemminkin. Se on rouhean villainen, sopivan paksu ja värit ovat täydellisiä. Eikä kutita. Vaikka tämä malli sanoi, että langan tulisi olla sport-vahvuista, luulen, että se toimisi paremmin fingering-vahvuisen langan kanssa. En edes miettinyt siirtyväni joustimen jälkeen 3,25 mm puikkoihin. Tein koon S ja siitä tuli ihan hyvä.
 
 
Mallin viljankeltaiset sukat ovat ihan täydelliset, mutta keltainen ei ole mun värejä, eikä sitä ole juuri tullut varastoitua. Uskoisin, että näitä sukkia syntyy vielä lisää. Ja muitakin malleja kirjassa on, mitä aion kokeilla. Tässä linkki ohjekuviin. Tin Can Knitsillä on Ravelryssa myös runsaasti ilmaisohjeita, kannattaa käydä katsomassa.
 

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Sixpence

  Kun edellinen Twist Collective ilmestyi ja selailin sen ohjeita ja tämä huivi kiinnitti välittömästi huomioni ja ostin ohjeen heti. Sittemmin odottelin oikeanlaista lankainspistä.
 

Malli: Sixpence Twist Collective-nettilehdestä (ohjeet maksullisia).
Lanka: Madelinetos Tosh Merino Light, väri Coquette.
Menekki: 113 g.
Puikot: 5 mm.
 
 
Syy, miksi huivi kiinnitti huomioni olivat nuo ihanat pallurat, kerrassaan hurmaavia! Halusin tähän jonkin erityisen ihanan langan, ja Madelinetoshin Merino Light-langat tilasin juuri tätä varten. Lanka oli juuri niin ihanaa kuin etukäteen uumoilinkin ja väri kutkuttavan syvä pinkki.
 
 
Ohje oli helppo. Siinä oli neljä eri kokoa, joista hieman empien valitsin pienimmän. Lankamäärä olisi riittänyt seuraavaankin kokoon. Jälkeenpäin olen tyytyväinen, että valitsin pienimmän koon; pingotettuna tämä on isompi kuin toiseksi pienin koko.

 
Huivi on muodoltaan pyöreä, mikä saattaa olla käytössä haastavaa. Se asettuu parhaiten harteille eikä oikein kaulalle. Pitää treenailla peilin ääressä.
 
 
 Välillä sitä toivoisi omaavansa useamman kaulan, että voisi neuloa vielä enemmän huiveja.