tiistai 18. marraskuuta 2014

Sieltä mistä aita on matalin

Mieheni toivoi kotikäyttöön ohuehkoa takkia. Saamansa piti.
 
Malli: Omasta päästä.
Lanka: Holst Garn Coast kaksinkertaisena, värit Tweed, Denim ja Charcoal.
Menekki: 334 g.
Puikot: 4,5 mm.
 
Takki on tehty alhaalta ylös yhtenä kappaleena. Hihat on neulottu pyörönä erikseen ja koko homma on yhdistetty ylhäällä ja tehty raglankavennukset. Lankana käytin superkevyttä Coastia, jossa on 50% villaa/50 % puuvillaa. Takista tuli kevyt ja ohut. Koko on n. L. Ajatus oli tuhota lankoja omasta varastosta. Väriä Tweed (vaaleansininen) oli jäänyt tytön puserosta reilusti ja sen sain käytettyä kokonaan. Tilaamaan jouduin 5 kerää, joista yksi oli liikaa. Ensin tilasin tummansinistä Denimiä ja lopuksi vielä kaarroketta varten tummanharmaata Charcoalia.
 
 
Kuvasta näkee, että Tweed loppui kesken jo toisessa hihassa, mutten halunnut sitä väriä tilata lisää, koska vaaleansininen ei kuulu omiin suosikkeihini. Charcoalia tilasin myös siksi, että se sopii yhteen toisen Coast-jämän kanssa, jos jotain niistä tulisi tehtyä.
 
 
Tämä on todellinen oikotie-takki. Joka kohdassa valitsin helpoimman tien. Joustimen jälkeen neuloin vartalossa ainaoikeaa, samoin kaarrokkeessa. Hihoissa taas mentiin sileällä neuleella, ettei tarvinnut neuloa nurjaa. Napinlävet tein, mutta mies päätti, ettei nappeja tarvita. Sivusaumoihin neuloin joustinneuletta pysyäkseni helpommin kartalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)