perjantai 3. lokakuuta 2014

Salaattisukat

Nyt on neulojalla herkullinen syksy menossa, kun koko ajan ilmestyy mitä silmiä hivelevämpiä uusia neulekirjoja. Yksi niistä on Roadtrip, jonka ostin ennakkoon. Pdf-version sain jo viime viikolla, kirja tulee lähiaikoina. Tähän sukkamalliin ihastuin heti alkuun.
 
Malli: Granola kirjasta Road Trip By Tin Can Knits.
Lanka: Väinämöinen Sport, väri Salaatti.
Menekki: 90 g.
Puikot: 2,75 mm.
 
 
Granola tarkoittaa mysliä, joten näiden vihreiden sukkien nimeksi se ei sovi yhtään. Malli on helppo oppia, edessä ja takana menee jyvännäköistä pitsikuviota ja sivuilla kulkee letti. Kaunista ja yksinkertaista.
 
 
Väinämöinen Sport on lankana aivan ihana, kuten olen todennut aiemminkin. Se on rouhean villainen, sopivan paksu ja värit ovat täydellisiä. Eikä kutita. Vaikka tämä malli sanoi, että langan tulisi olla sport-vahvuista, luulen, että se toimisi paremmin fingering-vahvuisen langan kanssa. En edes miettinyt siirtyväni joustimen jälkeen 3,25 mm puikkoihin. Tein koon S ja siitä tuli ihan hyvä.
 
 
Mallin viljankeltaiset sukat ovat ihan täydelliset, mutta keltainen ei ole mun värejä, eikä sitä ole juuri tullut varastoitua. Uskoisin, että näitä sukkia syntyy vielä lisää. Ja muitakin malleja kirjassa on, mitä aion kokeilla. Tässä linkki ohjekuviin. Tin Can Knitsillä on Ravelryssa myös runsaasti ilmaisohjeita, kannattaa käydä katsomassa.
 

10 kommenttia:

  1. Onpa kiva sukkamalli. Toi lanka on aivan jumalaisen värinen, kertakaikkisen ihana.

    VastaaPoista
  2. Ai miten kivat sukat! Suunnitelijan ilmaismalleja minulla on suosikeissa vaikka kuinka, mutta milloinhan ehtisi kokeilemaan...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heidi! Monet ilmaismalleistakin ovat tosi kivoja, viime vuonna tein Wheat-huivin, Barley-pipon ja Rye-henkiset lapaset.

      Poista
  3. Herkullisen näköiset salaattisukat!

    VastaaPoista
  4. Ihanan vihreät sukat! Ja tuo aiempi huivi on kyllä todella kaunis!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)