sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Tossusia

 
Normaalin kyläkukkasen sijaan tuttavaperhe sai lämmikettä.
 Malli: Footies, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Cascade 220, Knitwitches Cash-Anova, Dalegarn Lerke.
Menekki: n. 50 g per pari.
Puikot: Muissa 3,75 mm, sinisissä 3 mm.
 
 
Footies on mukava ja nopsa tossuohje, josta innostuin oikein kunnolla ja tuhosin näin useita langanjämiä. Pienimpiä tossuja varten hiukan muokkasin ohjetta, samoin sinisten kohdalla, koska niissä oli ohuempi lanka. Tein tossut myös beigestä Lerkestä.
 

 
Molempia Lerkejä (beige ja sininen) jäi pieni jämä, joten innostuin VIRKKAAMAAN (!) ja tein niistä kukkia koristeeksi. Tai ainakin jotakin kukkia muistuttavaa. Sitten päätin koristella myös muita tossuja.
 

 
Malli on todella nopea tehdä, yksi pari valmistui muutamassa tunnissa.
 

6 kommenttia:

 1. Hauskan näköisiä tossusia, hyvinkö pysyvät jalassa? Olen joskus harkinnut tehdä tällaisia, lyhyt vartisia, pääsis vähemmällä:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tuohon en pysty sulle vastaamaan, koska menivät lahjaksi. Uskoisin, että ainakin nuo pienemmillä puikoilla tehdyt pysyisivät. PItää kysyä saajilta joskus. :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja tossuja ja piti oikein parikertaa kattoo ja olihan niissä virkattuja kukkia ja ihan kukkien näköisiä :) olet edistynyt
  Täti Jkl tykkää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos ja kiva kuulla! Virkkasin ne vielä omasta päästä!!! :)

   Poista
 4. Mie viel noista tossusist, kokkeilisit laittaa siihe yläreunaa sellast n. 3mm. pyöreetä kumilankaa, sen voi ihan neulalla tai hakaneulallakin pujotella, jos tulee pysymis ongelmia.:) Tällast mie ehdotin:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin varmasti toimii, jos tulee tarve. Kiitos! :)

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)