keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Chevron Baby Blanket

Koko neulomisurani ensimmäinen neulepeitto on valmistunut.
 
Malli: Chevron Baby Blanket, ilmaisohje, löytyy kelaamalla alaspäin linkkiä.
Lanka: Novita Miami, vihreä, valkoinen ja harmaa.
Menekki: 254 g.
Puikot: 4,5 mm.
 
Ystäville syntyi vauva ja vauvan äidin oli ollut tarkoitus tehdä peitto, mutta homma oli jäänyt kesken. Mieluusti tartuin haasteeseen ja neuloin ensimmäisen peittoni.
 
 
Vauvan perhe valitsi värit ja värien järjestyksen. Väreistä pidin kyllä itsekin, ei käy kiistäminen. Miami lankana muistuttaa kovasti Samosta, josta aikanaan neuloin paljonkin, ihan ok lanka ja mukava neuloa. Mallineulos oli sopivan helppo ja haastava, koko ajan tapahtui jotain. Ohjeesta poiketen tein kaikkiin reunoihin ainaoikein reunusta, eli loin 127 silmukkaa yhteensä.
 
 
Pääsin samalla kokeilemaan ostamaani pingotusalustaa (KnitPicks) ja se toimi ihan hyvin, mutta oli kyllä peitolle liian pieni. Käänsin reunan nurjalle puolelle. Samalla käytin toista kertaa Blockit-pingotussettiä. En vieläkään osaa sanoa, tykkäänkö siitä vai en. Hermo meinaa mennä vaijereita asetellessa, mutta on kyllä helppo asettamisen jälkeen kiskoa neuletta oikeaan asentoon.
 
 
Nyt teen sitten jämälangoista vauvan takkia.8 kommenttia:

 1. very nice! and your socks shown earlier too!

  VastaaPoista
 2. Kaunis peitto!
  Minullakin on pingotussetti, mutta samaa mieltä olen, että hermo menee niitä kaapeleita laittaessa, joten käyttämättä on jäänyt. =)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset Hepsi! Ja mukava kuulla, etten ole ainoa. Kyllä ne kieltämättä tällaisen peiton kanssa ovat ihan paikallaan, että saa reunat suoriksi, mutten kyllä minkään muun kanssa jaksa. Kerran aiemmin olen tainnut kokeilla, mutten yhtään muista minkä kanssa. Alusta on kumminkin ihan näppärä.

  VastaaPoista
 4. Sattumalta löysin kuvan tekemästäsi peitosta ja yllätys oli suuri, kun olin saanut juuri valmiiksi peiton, jossa on samat värit! Tyttäreni valitsi tulevalle vauvalleen peitonmallin Ravelrysta, värit ja raitojen järjestyksen. Tekemäni peitto alkaa ja päättyy valkoiseen raitaan.
  Täysin samanlainen värisilmä on toisellakin äidillä! :)

  VastaaPoista
 5. Ohhoh, no onpa sattumaa kerrakseen! :) Onko sulla omaa blogia?

  VastaaPoista
 6. Oikein sattumien summa! Niin se on, että melkein kaikki on jo keksitty tässä maailmassa! :D Minulla ei ole blogia, mutta kuvia peitosta on Novitan Neulomon Galleriassa, jos sinulla on sinne mahdollisuus kirjautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, no pitääpä käydä kurkkimassa! Ja niinhän se on. :)

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)