lauantai 24. toukokuuta 2014

Kesäraitaa

Malli: Omasta päästä, alhaalta ylös.
Lanka: Rico Design Superba Cotton Stretch (valkoinen) ja Lana Grossa Meilenweit 100 Cotton Stretch (vihreä).
Menekki: 47 g yhteensä.
Puikot: 2,75 mm pyöröt.
 
Päätin jo kauan sitten näiden kahden sukkalankajämän tulevasta liitosta. Kesän alkaessa neuleohjelmistossa oli tilaa ja langat pääsivät tositoimiin. Idea kehittyi työn edetessä. Vihreää jäi vielä, mutta valkoisesta pääsin kokonaan eroon.

 
Aloitin sukat kärjestä ja raidoitin yhden rivin raidoilla. Itse tykkään värityksestä kovasti, kun vihreä on tuollainen eläväisen kaunis ja valkoinen raikastaa.
 
 
Varressa huomasin, että vihreää lankaa tulee jäämään, kun en kuitenkaan halunnut kesäisiin sukkiin pitkiä varsia. Tein raidoittaen joustinta, kunnes valkoista oli "sopivasti" jäljellä. Tein yhden nurjan ja yhden oikean kerroksen valkoisella ja jatkoin oikein neulomista nurjalta päin, jotta sain sukkiin löyhän taitteen.
 
 
Koska näin päin neulottuihin sukkiin usein jää liian tiukka yläreuna, hoidin asian näin. Päättelin taitteen kuten Sweet Tantalate huivissa, virkkuukoukulla. Tein 3 ketjusilmukan "luupit". Pingotin ja silitin reunan, mutta silti ne rullaavat. Ylläolevasta kuvasta näkee hiukan, mistä on kyse.
 
 
No, rullaavat tai ei, eivätpä kiristä ja tykkään näistä tosi paljon.
 

Tänään kävin pitkästä aikaa myös lankakaupassa!
 
 
Tällaista Austermannin paksumpaa sukkalankaa ostin, en ole aiemmin nähnyt ja väritys on hurjan kiva. Erityisesti ilahduin, kun liikkeeseen oli tullut KnitPron pingotusmattoja! Hinta oli aika hurja, mutta tällaista olen tosissani kaivannut, joten ostin pois, kun niitä oli ainakin esillä vain kaksi.

 
Dream Stripesin neulominen loppui lyhyeen. Aloitus reuna kinnasi ihan hurjasti ja sitä repiessäni lanka katkesi ja purin koko jutun. Nyt jatketaan raidoilla, mutta ohjeena on Keskitys.

3 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Yhden kerroksen raidat toimivat aina, vaikka minusta ovatkin hurjan työläät tehdä, kun lankaa pitää olla koko ajan vaihtamassa :) . Onpa myös kätevän näköinen pingotusmatto!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ja niin toimivat, mielessä on yhdet ihanat punaraitaiset sukkasi. :) En mä itse sitä niin työläänä pitänyt, mielenkiinto säilyy. Ja toivottavasti matto ajaa asiansa.

  VastaaPoista
 3. Kivat kesäsukat!
  Tuon yläreunan minä saan sopivaksi sillä tuplapäättelyllä. =)

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)