tiistai 11. helmikuuta 2014

Vihreää viljaa

 
Taannoin tilasin ihanaa lankaa. Dream in Colorin Classy on minun mittapuullani kutakuinkin täydellinen lanka; tiukkakierteinen, pehmeä, pestävä (en tosin ole testannut vielä) ja sopivan paksu. Ja kun joulun jälkeen sitä oli ilmestynyt niin minun värisenä kuin vaan voi, oli ostopäätös helppo. Joskus kun vielä raaskisin ostaa tuota lankaa jossain ihanassa värissä koko puserollisen.
 
Ensimmäinen ajatus langoista oli Vehnä-huivi.
 
Malli: Wheat (Tincanknitsin ilmaisesta kokoelmasta Ravelrysta)
Lanka: Dream in Color Classy, väri Vague Unease.
Menekki: 178 g.
Puikot: 5 mm.
 
Ohje on hyvin helppo, niin kuin kaikki muutkin kokoelman ohjeet. Tein joustinkohdan oikean puolen oikeat silmukat takakautta neuloen ja nurjan puolen nurjat samoin. Huivin nurjalla nostin ensimmäisen ja viimeisen silmukan Noro Striped Scarf-ohjeen mukaan, reunasta tulee siistimpi.


 Joustinneule ainaoikean keskellä tekee hiukan aaltoilevaa muotoa huiviin.
 
Seuraavaksi tein Ohra-pipon.
 
Malli: Barley, sama The Simple Collection.
Lanka: Sama kuin yllä.
Menekki: 63 g.
Puikot: 4 ja 5 mm.
 
Tästä ohjeesta en ensin perustanut, mutta kun tajusin, että siitä saa myös löysemmän version, päätin kokeilla. Tykkään!

 
 Lankaa oli vielä jäljellä, joten lapasta kehiin. Malliston Maissi-lapaset eivät miellyttäneet, kun taas Ruis-sukkat miellyttivät kovastikin. Siispä soveltamaan.
 
Malli: Omasta päästä, mallia otettu Ryesta.
Lanka: Jälleen sama.
Menekki: 55 g.
Puikot: 4 mm.


Loin 36 s. Mallineuleesta otin vain kuvan perusteella mallia. 1. ja 2. puikoilla neuloin oikeaa, 3. puikolla neuloin 3 o,  6 vuoroin oikeaa ja nurjaa ja 4. puikolla 6 vuoroin oikeaa ja nurjaa, 3 o. Peukalokiilan aloitin VAHINGOSSA heti jousteen jälkeen, mutta se oli hyvä vahinko ja lapanen istuu paljon paremmin käteeni, eikä pussita alareunasta. Yleensä olen tehnyt 4 kerrosta ennen kiilan aloitusta.
 
Kaura jäi puuttumaan.
 
Kaikki ohjeet olivat hyvin helppoja, mikä toimii hyvin kauniin värisen elävän langan kanssa. Lapasista pidän erityisesti. Alkuaankin kiinnitin mallistoon huomiota juuri Rye-sukkien vuoksi. Salaa toivoin, että lankaa olisi jäänyt niihin sukkiinkin. Kyllä mä nekin joskus vielä teen.

8 kommenttia:

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)