maanantai 11. marraskuuta 2013

Vihreää vauvalle

Työkaverini pyysi minua neulomaan sukulaisvauvalleen setin. Tuleva vauva on poika, mutta vaaleansininen ei ollut toiveissa, joten lankavarastoani selattuamme päädyimme vihreään.
 
Malli: Little Coffee Bean Cardigan, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Novita Luxus Cloud, vihreä.
Puikot: 4,5 ja 5 mm.
Menekki: 100 g.
 
 
Väriä oli hiukan vaikea saada oikein. Rajujen modausten jälkeen ylimmän kuvan väritys on melko kohdillaan. Modasin itse mallia sen verran, että lisäsin kahden silmukan palmikot etureunoihin ja tein selkään 6 silmukan palmikon. Hihoissa tein kavennuksia alas mentäessä.
 
 
Napit löytyivät omasta varastosta, eivät ole mitenkään ihmeelliset, mutta ihan kelvolliset.
 
Toivomuslistalla oli myös housut. En ole juurikaan vauvojen neulehousuja tehnyt, joten näiden koosta ja istuvuudesta en osaa sanoa mitään. Aloitin tekemään näitä eräällä ohjeella, mutta koska lankaa oli naftisti, sovelsin loppujen lopuksi aika paljon.
 
Malli: On the go-veralls, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Novita Luxus Cloud, Katia Laine Nylon kaksinkertaisena.
Menekki: Cloud 100 g, Laine Nylon 8 g.
Puikot: 4,5 ja 5 mm.
 
Nämä eivät juurikaan muistuta alkuperäistä ohjetta. Pikkuvauvalle en halunnut liehuleveitä lahkeita, joten aloitin 32 silmukalla, tein joustinta 2 o 2 n muutaman kerroksen. Sitten lisäilin lahkeen edetessä silmukoita ohjeen 52 silmukkaan. Vyötäröosuuden kavennukset tein ohjeen mukaan. Aloitin niiden jälkeen tekemään 2 o 2 n joustinta, kunnes lanka loppui.
 

Käänteen tein Katian sukkalangalla kaksinkertaisena, se on riittävän samansävyistä. Käänteen ompelin kiinni, mutta jätin pienen aukon kuminauhan pujottamista ja sen säätämistä varten.
 
Näiden jälkeen oli ohjelmassa vielä pipo, sukat ja lapaset.
 
Malli: Aviatrix Baby Hat, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Katia Laine Nylon kaksinkertaisena.
Puikot: 4 ja 4,5 mm.
Menekki: 23 g.
 
Tein pienimmän koon Worsted-versiolla, mutta puikkokoko oli hiukan pienempi. Tämä mallikin on jo tullut tutuksi, kuten seuraava sukkamallikin.
 
Malli: Vauvan sukka.Ilmaisohje, tunnettu Junasukkina.
Lanka: Katia Laine Nylon kaksinkertaisena.
Puikot: 3,5 mm.
Menekki: 47 g.
 
Koska tein sukat paksummalla langalla, loin vain 32 silmukkaa ja tein joustinta 10 krs ja nurjaa ja oikeaa 3 krs. Kantapäät tein vahvistettuna. Oheen tein sitten vielä sukkiin sopivat lapaset.
 
Malli: Junasukkien pohjalta.
Lanka: Katia Laine Nylon.
Puikot: 2,5 mm.
Menekki: 18 g.
 
3 g jäi lankaa jäljelle. Olisin nämäkin varmaan tehnyt kaksinkertaisella langalla, mutta pelkäsin langan loppuvan kesken.
 
 
Tässäpä vielä yhteisposeerauksessa koko setti. Nyt sitten pitäisi miettiä, mitä tästä pyydän? Langat olivat omasta varastostani ja ovat minulle maksaneet vajaat 15 €. En ole pahemmin neulonut mitään tilauksesta tai maksusta, joten on tosi hankala hinnoitella omaa työtään. Onko kellään ajatusta, mitä tällaisesta setistä voisi kohtuudella pyytää? 

10 kommenttia:

 1. Tosi hyvännäköinen setti! Eksyin blogiisi, ja löysin täältä kaikkea muutakin kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, kun eksyit tänne, tervetuloa! :)

   Poista
 2. Aivan ihana vihreä setti! Mutta tuo omien töiden hinnoittelu on kyllä vaikeaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! Ja juu, niin on. No, pitää miettiä. Kun ei voi oikein tuntiveloituksellakaan mennä, tulisi aika kallista.

   Poista
 3. Aivan ihana setti! Tuo hinnoitteluasia on tooosi vaikea. Tuntihinnalla tulisi aivan ökykallis, mutta pelkkä materiaalihinta on taas oman työn väheksymistä. Kaupassa vauvojen villahaalarit ovat jotain 50-60 € merkistä ja materiaalista riippuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa! Mä luulen, että tuo on ainakin ihan liikaa. Olisi pitänyt sopia joku hinta ennenkuin aloin edes tehdä tätä. Toisaalta ei saisi aliarvioidakaan omaa työtään. Hankalaa.

   Poista
 4. Kaunis setti, mutta hinnasta en osaa sanoa mitään. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kuitenkin kommentista, Hepsi! :)

   Poista
 5. 70e, eikä varmastikaan kata työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! Menisi varmasti työkaverilla luu kurkkuun...Tottahan se tietty on, että aikaa menee aika paljon, eli tuntitaksa on lähinnä olematon. Hmm, mulla on vielä aikaa miettiä. Kiitos, Kio, kommentista!

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)