sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Väriin dipattu huivi ja terveiset Frankfurtista

Malli: Color Tipped Scarf, ilmaisohje.
Lanka: Elsebeth Lavold Silky Wool, vihreä, ruskea ja pinkki.
Menekki: 80 g.
Puikot: 4,5 mm.
 
Jokin aika sitten lueskelin enemmänkin Purl Sohon The Purl Bee-sivustoa, jonka ohjeella tein joskus aiemmin ihanan Pöllön. Ohjeet sivustolla ovat pääsääntöisesti ilmaisia ja löysin monta juttua omaan Ravelryn queuehuni.
 

Nämä Silky Woolit ostin Villavyyhdistä joskus, on siitäkin jo aikaa. Ne ovat kyllä olleet monesti mielessä, kun nuo värit ovat niin ihanat, mutta oikeaa mallia ei ole löytynyt ja monesti olen harmitellut, kun ostin tyhmästi kaikkia värejä vain yhdet vyyhdit. No, tämä huiviohje pelasti ja pääsin käyttämään lankaa. Lanka on hieman ohjeen lankaa ohuempaa. Paksumpanakin olisi varmasti kiva, mutta näillä mennään. Silky Wool oli ihanaa neulottavaa ja ohje on yksinkertaisuudessaan tosi kiva.
 
 
Reunat ovat hiukan lörpöt. Ei voi enää mitään.
 
Huivi valmistui juuri Frankfurtiin suuntautuneen matkan aattona. Matkalla mulla oli mukana lapaskudin, mutta kuten niin usein aiemminkin, en neulonut silmukkaakaan koko matkan aikana. Sen sijaan täyttelin ristikoita. Vaihtelu virkistää. Kylläpä olikin sitten mukavaa päästä takaisin kotiin omaan tuoliin kutimen kera. <3

Frankfurtin Ravelry-ryhmästä löysin lankakauppalistan, jonka tulostin mukaan ja paikan päällä aloin sitten miettiä minne suunnata. Apua sain myös ryhmän jäseniltä vielä paikan päällä, hotellissa oli toimiva Wi-fi. Kauppoja oli listan perusteella runsaasti, mutta monet sijaitsivat melkoisen kaukana keskustasta. Joissakin sentään tuli käytyä.  Ullassa oli myös v. 2008 ilmestynyt artikkeli Frankfurtin lankakaupoista, senkin nappasin mukaani ja siitä oli apua.
 
Kuvia en tullut ottaneeksi mistään kaupasta (!) eikä saaliskaan ollut kovin kummoinen.
 
Ensimmäinen kauppa, jossa kävin, oli saksalaisten kanssaneulojien mukaan ketjuliike Wolle Rödel. Se oli ehkä kivoin käymistäni kaupoista. Paljon oli myynnissä erityyppisiä liikkeen omia lankoja ja ostinkin muutaman sukkalankakerän.
 
 
Ihanaa sävytettyä pinkkiä ja aina tarpeellista tummanharmaata. Hinta taisi näissä olla 2,95 €/kerä.

 
Kaupassa myytiin myös neulomiseen liittyviä kortteja ja magneetteja, sain kivan lisän jääkaappiani koristavien Virkkuukoukkusen korttien joukkoon.
 
 
Samalla kadulla Wolle Rödelin kanssa sijaitsi nappi/kangaskauppa W. Wächtershäuser, jonka valikoima kalpeni sen verran Karnaluksin rinnalla, etten ostanut mitään.
 
Joen toiselta puolin etsin turhaan Sachsenhäuser Wollkorb-nimistä liikettä, se oli turha reissu. En tiedä onko liike muuttanut vai lopettanut.
 
Kävelykatu Zeilin varrella oli lankakauppa nimeltään Lana, Ullassa siitä puhutaan nimellä Katja Lejeune. Siellä oli myynnissä paljon Noroa ja jotain Rowania, mutta liike oli tosi pieni, joten vierailu jäi lyhyeksi ja saaliittomaksi.
 
Metrolla reissasimme sitten vielä Musterschule-asemalle, jonka vieressa sijaitsi Wolle Elflein-niminen kauppa. Ihan kiva kauppa sekin, kaikenlaista kivaa, muttei mitään erityisen halpaa tai kiinnostavaa, joten saaliittomaksi jäi sekin reissu.
 
Tavarataloissa oli jonkin verran lankaa myynnissä. Karstadtista ostin yhden sukkalankakerän.
 
 
Regiaa teini-ikäisille. Hih. Tää saattaa kyllä päätyä keski-ikäisille sittenkin.
 
Lanka oli myynnissä myös Galeria Kaufhofissa, siellä oli suhteellisen isokin varasto kaikkea neulomiseen ja käsitöihin liittyvää.

Kaikenkaikkiaan reissu oli todella kiva irroitus arjesta ja Frankfurt oli hieno kaupunki, katukuvassa näkyy hyvin vanha ja uusi, välillä häkellyttävästi vierekkäin. Ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Voin suositella kaupunkia lämpimästi!
 


4 kommenttia:

 1. Kiva lukea Frankfurtin lankakaupoista, jos siellä joskus tulisi käväistyä. Tuo ensimmäinen mainittu tavaratalo on varmaankin ollut nimeltään Karstadt (http://www.karstadt.de/) ja toinen ehkä Galeria Kaufhof (http://www.galeria-kaufhof.de/store/)? Tavarataloissa täällä Saksassa on tosiaan usein vähintään ihan hyvät perusvalikoimat lankaa (ja kankaitakin), samoin saattaa löytyä KnitPicks- ja/tai Addi-puikkoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aivan oikein, korjasin nimet! Kiitos! Olisihan niistä tosiaan löytynyt kaikenlaista, mutta koska lankaa on ennestäänkin pilvin pimein, en innostunut hamstraamaan. :)

   Poista
 2. Onpa ihanat värit huivissasi! Uusimmassa Mondossa oli juttu Frankfurtista ja kiinnostus heräsi, sun postaus vain lisäsi kiinnostusta! :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset! Kiva, jos sain kiinnostuksen heräämään. :-) On se oikeestikin ihan kiva kaupunki, paljon vanhaa ja uutta!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)