lauantai 28. syyskuuta 2013

Täälläkin kuplii

Lanka: Drops Alpaca kaksinkertaisena, värit 7238, 3770 ja 3720.
Menekki: Yhteensä 86 g.
Puikot: 4 mm.
 
Joskus on sanottu, että matkiminen on paras kohteliaisuus. No, mä matkin oikein sieluni kyllyydestä. Olin myyty jo, kun näin ekan kerran Kuplien ohjeen, mutta sitten vasta olinkin, kun näin tämän version niistä. Kun vielä tajusin, että Alpacaa löytyy laatikosta kaikissa noissa väreissä, se oli menoa.
 
 
Mallineule oli yllättävän yksinkertainen neuloa. Suurin vaikeus oli kuuden kerän pyörittely työn perässä. Näitä syntyy takuuvarmasti lisää. Muokkasin ohjetta kahdella tavalla. Tein "normaalimman" kärjen, kun tykkään enemmän sellaisesta. Lopetin mallineuleen, kun pikkurilli peittyi. Tein 13 toistoa mallikertaa. Loin ensimmäistä lapasta tehdessäni kuvioneuleessa yhden ylimääräisen silmukan (37 s), koska tuntui hankalalta tehdä silmukan pudotus kerroksen lopussa.
 
 
Aina, kun neulon Alpacaa, muistan, kuinka ihanaa lankaa se on. Pehmoista ja unelmaista, joskin hiukan karvaavaa. Näiden kuplien tunnussa yhdessä pehmoistakin pehmoisemman langan kanssa on vaan jotakin niin ylellistä. Tykkään ihan kympillä.

 
Kiitokset siis ohjeen tekijälle sen jakamisesta ja väri-inspiksestä!

10 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, otin ohjeen talteen, pitää joskus kokeilla osaanko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ollut yhtään vaikeaa, enimmäkseen neulotaan vain oikeaa. Neulovan Nartun blogissa on sittä silmukoiden tiputuksestakin yksi kuvallinen postaus erikseen, mulle se ainakin selvensi asiaa.

   Poista
 2. Söpöt tumput! Kupliminen on ihanaa, täälläkin on kuplittu urakalla ja taidetaan kuplia lisääkin. Värivaihtoehtoja kun on aika rajattomasti! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin onkin. Noro-kuplintakin voisi olla aika kiinnostavaa!

   Poista
 3. Ihanat! Tuo on ihan "pakko neuloa"-sarjaan kuuluva ohje. Ehkä sitten joululahja-aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä mullekin ihan "pakko neuloa"-sarjaa. Suosittelen!

   Poista
 4. Ihanasti kuplii! Kyllä minunkin pitää kohta kuplia. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinun kuplintaasi odotellessa!

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)