tiistai 17. syyskuuta 2013

Entangled Vines

Malli: Entangled Vines by Alana Dakos kirjasta Botanical Knits.
Lanka: Novita Luxus Cloud, vihreä.
Puikot: 4,5 ja 5 mm.
Menekki: 500 g.
 
Botanical Knits-kirjassa on useampikin neule, minkä haluaisin tehdä. Tästä mallista tuli toinen tekemäni kirjan neule, koska pidin siitä ja minulla oli sopiva määrä siihen sopivaa lankaa.

Mallin yksinkertaisuus ja hihan yksityiskohta viehättivät. Neule tehtiin ylhäältä alaspäin saumattomasti ja sellaisista pidän nykyään kaikkein eniten. On ihanaa, kun lopuksi ei tarvitse kuin ommella napit. Vielä kun joku keksisi miten ne napit saisi mukaan jo neulomisvaiheessa, inhoan nappien ompelua. 
 
 
En tiedä, mitä teen väärin vai onko kyse langan ominaisuudesta, kun nuo päättelykujat jäävät ikävästi näkymään esim. tuossa selkäkuvassa. Höyrytin takin sen valmistuttua, ei se juuri auttanut.
 
Tämä tuntui nopealta työltä. Cloudia on mukava neuloa, vaikkakin se on painavahkoa ja valmis neule on ehkä jo hiukan nuhruinen. Pesussa se myös venyy aikalailla, siitä on kokemusta yhden pipon verran. Tämä vihreä Cloud oli niin mun väriä, että aikanaan sitä jostain edullisesti hamstrasin. Iholla se tuntuu mukavalta, eikä kutita. Koostumus on siis villaa ja bambua. Väri ei näissä kuvissa oikein mene oikein. Ylimmässä kuvassa se on lähinnä totuutta, mutta on kuitenkin luonnossa täyteläisemmän vihreä.

 
Tuo hihan palmikkokuvio on tosi kiva yksityiskohta. Alkuperäinen ajatus oli tehdä täysmittaiset hihat, mutta olen tyytyväinen, kun jätin ne tuollaiseksi. Mulla tahtoo ranteet jäätyä tällaisten hihojen kanssa, mutta pitää sitten pitää alla pitkähihaista paitaa.
 
Mallin tein täysin ohjeen mukaan muuten, mutta koska ohjeessa mainittu positiivi-iisi (positive ease) asetti mut hankalasti kokojen väliin, päätin tehdä siitä hiukan isomman kuin koko 41", mutta pienemmän kuin seuraava koko. Tein siis joissain kohdissa extralisäyksiä. Tämä on minulle hiukan väljä, mutta ehkä välillä on kiva, kun neule ei ole ihan tyköistuva. Tämä on jo ollut käytössäkin ja pääsee käyttöön jatkossakin.
 
 
Napit ovat Viron tuliaisia. Voin suositella ohjetta lämpimästi!
 

6 kommenttia:

 1. Tosi kaunis takki!
  Minä olen koko päivän surffannut aina tilaisuuden tullen Ravelryssä etsimässä villatakkimallia kun himottaisi aivan valtavasti aloittaa uusi neule. Tuo malli on kivan simppeli, mutta nuo hihan lehtikuviot tuovat kuitenkin "jujua".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, Kaisa, kiva, kun tykkäät! Ehkä sinäkin päädyt tähän. :-)

   Poista
 2. Ihanan värinen! Neuloin samaisen takin keväällä ja on tullut kyllä valtavasti pidettyä sitä, suunnittelen jopa toisen neulomista. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla! Minäkin toivon, että siitä tulee käyttötakki. Mullakin olisi toisetkin sopivat langat vielä. ;-)

   Poista
 3. Kaunis takki! Joillakin langoilla, kai, nuo päättelyt jäävät näkymään jotenkin, mutta olen ajatellut sen olevan se käsityön jälki eli ei se haittaa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taitaa olla sileän langan ongelma. Mua tuo hiukan kyllä häirii, mutta ei voi mitään.

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)