maanantai 5. elokuuta 2013

Syksyistä

Täällä on nyt jonkinlainen syysmoodi tai ainakin paksulankamoodi päällä ja puikoilta hyppii kylmän sään tamineita.
 
Malli: Saltkråkan, ilmaisohje Ullassa.
Lanka: Viking of Norway Ville.
Menekki: 127 g.
Puikot: 3,5 mm.
 
Saltkråkan on yksi niistä jo kauan to-do-listalla roikkuneista malleista. En ole ihan selvillä, minkä vuoksi toteuttamiseen meni kaikki nämä 5 vuotta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Sukat ovat kauniit ja näyttävät, vaikkakin helpot tehdä. Ohjeessa on virhe kantapään kavennusten kohdalla. Siinä käsketään neuloa, kunnes vasemmalla puikolla on 8 s jäljellä, mutta pitää neuloa, kunnes jäljellä on 9 s, silloin silmukat menevät tasan. Laitoin viestiä asiasta ohjeen tekijälle ja aika moni muukin oli Ravelryssa asiasta maininnut. En ole vielä ainakaan saanut vastausta. Hassua, kun korjausta ohjeeseen ei ole tehty. No, pikkujuttu sinänsä. Muuten ei ole mitään valittamista.

 
Viking Ville on edullista ja miellyttävää sukkalankaa, joka ei kutia ainakaan yhtä paljon kuin Seiskaveikka.
 
 
 
Sukkien kanssa samaan aikaan katselin Dropsin uusia malleja ja aloitin niistä kaksikin projektia. Ensimmäiseksi valmistui tämä päähine.
 
Malli: Mossing around, ilmaisohje Dropsin sivuilla, pienempi koko.
Lanka: Drops Nepal, musta.
Puikot: 4,5 mm.
Menekki: 82 g.
 
 
Sen verran poikkesin ohjeesta, että neuloin helmineuleosuutta vain 17 cm, koska en pidä ylipitkistä pipoista.Lisäksi neuloin pipon suljettuna neuleena, koska inhoan saumojen ompelua. Piposta on 2 kokoa, tein pienemmän mukaan ja tuli ihan sopiva omaan päähäni.

 
Ohje on tosi helppo. Ensin neulotaan tuplahelmineuletta ja lopuksi aina oikeaa samalla kaventaen. Istuu ihan mukavasti, varmaan pääsee syksymmällä käyttöön. 
 
 
Nepalista tykkään aina vaan. Ehkä se saattaa inauksen kutittaa, mutta on ihanaa neuloa ja tosi edullista.
 
Ja viimeinen, mutta vähäisin tuotos vielä; oudot lapaset esikoiselle.
 
 
Tämä oli tällainen jämälankojen riemuvoitto-tyyppinen juttu. Upotin näihin Cascade 220 nöttösiä 2 kpl, Viking Froyjan loput, yhden Regian loput, Nallen loput ja Novita Luxus Cloudin siniset ja vähän mustaa. Yhteensä sain tuhottua 88 g lankaa. Onhan ne vähän hassut, kun neuloin kaikki kirjavat tuplalangalla. Fiilis on riemullinen jämäkerien tuhouduttua ja muuten sellainen tulipa tehtyä-tyyppinen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)