lauantai 31. elokuuta 2013

Pressed leaves

Malli: Pressed leaves by Alana Dakos. (Botanical Knits)
Lanka: Drops Extra Fine Merino DK.
Menekki: 75 g.
Puikot: 3,75 ja 4,5 mm.
 
 
Botanical Knits-kirjan saatuani olisin vain halunnut istua alas ja neuloa kaikki kirjan mallit. Meni aikaa, ennenkuin sain aloitettua. Kesällä ostin myös ensimmäiset keltaiset lankani. Keltainen lanka on huudellut ostohetkestä asti ja pääsi nyt toteuttamaan itseään tässä baskeripipossa. Drops Merino Extra Fine DK oli juuri sitä, miltä se kuulostikin. Pyöreäkierteistä, pehmeää ja helposti neuloutuvaa lankaa, joka ei kutia.
 
 
Malli on kaunis ja mielenkiintoinen neulottava, ei tullut tylsää hetkeä.
 
 
Muuta pahaa sanottavaa mulla ei ole kuin se, että päähine on minulle liian iso. Pingotin sen lautasen ympärillä, kuten käskettiin, mutta vaikka en olisi tehnyt niin, alareuna olisi ollut liian löysä. Onneksi koen, ettei värikään ole ominta itseäni, joten toivon, että päähine saa hyvän kodin rakkaan Neulovan ystävän päästä, jolle väri sopii todella hyvin. Muuten olisin ehkä yrittänyt jotakin kuminauhaviritystä.
 
Loppuun vielä loppukevennys, "näin otamme itse neulekuvia". :-)
 
 
Seuraava kirjan malli onkin jo puikoilla, toivottavasti paremmalla menestyksellä.

5 kommenttia:

 1. Ihana väri! Surku, ettei tullut sopivaa...
  Mä en ole vielä kertaakaan onnistunut saamaan baskerimallisesta päähineestä sopivaa - aina ne on jopa mun päähän jättisuuria! Botanical Knits on kyllä huippu kirja. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän väristä, mutta omaan väritykseeni se ei täysin sovi. Ja mulla sama juttu baskereiden kanssa, tai päähineiden yleensäkin. Aika harvoin osuu kerralla oikea koko. Botanical Knits on paras! Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Hurjan kaunis myssy! Älä turhaan harmittele väärää kokoa tai väriä, kun kerran uusi omistajakin on myssylle jo tiedossa - nythän voit hyvällä syyllä neuloa itsellesi uuden! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Sanna! En harmittele, koska jos koko osuu, se sopii saajalleen varmasti hyvin. Saa nähdä, uskallanko koittaa uudelleen. Ehkäpä. :-)

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)