tiistai 16. heinäkuuta 2013

Karnaluksia ja nukkeilua

Pääsin minäkin sitten viimein Tallinnaan sitä kuuluisaa Karnaluksia ihmettelemään. Huhhuh, mikä paikka! Tytär kuvasi ja minä ihmettelin.
 
 
Lankaa en ostanut ollenkaan, kun meni niin pää pyörälle langan määrästä. Eivätkä niiden hinnatkaan mielestäni mitenkään superhalvat olleet. Aikaa kannattaa varata ja jonotus kestää kauan.
 
 
Napit olivatkin sitten vallan toinen juttu. Ylläolevasta kuvasta saa hiukan käsitystä niiden määrästä, kuvassa on vain murto-osa kaikesta. Nappien hinta oli 0,10-1 € välillä, esim. isohkot puunapit olivat 0,10 € kappale. 
 
 
Valitse näistä sitten...Kuvat ovat hiukan epäselviä, mutta käsityksen niistä saa. Lähikuvan napit ovat kaikki puisia.
 
 
Tämän verran, eli 124 nappia tuli ostettua. En voinut vastustaa... Hinnan keskiarvo oli 0,26 €/kpl, ei paha. Limenvihreitä hakaneulojakin oli toki ostettava. Ja näille kaikille uusille napeille piti sitten hakea uusi koti Clas Ohlsonilta.
 
 
Ihanaa!
 
Samaan aikaan toisaalla.
 
 
 
Siivouksen yhteydessä löytynyt kauan sitten ostettu neulenukke löysi ystävän. Netistä etsittiin käyttöohjeet ja neiti alkoi työstää nauhaa. Neulenuken oma puikko tosin oli vaikeakäyttöinen ja liian suuri, joten tytär käytti käyräpäistä villaneulaa apuna.
 
 
Ensimmäiset kolme kokeilua tyttö yhdisti luovasti yhdeksi.
 
 
Sitten oli pakko pistää tyttö kokeilemaan, miten pätkärääkätty lanka käyttäytyy tällaisessa käsittelyssä.
 
 
Parhaiten ikinä oli lopputulos.
 

6 kommenttia:

 1. Siis vautsi tota nappien määrää ja lankoja huh huh tuolla varmaankin vois seota! Mutta nyt sulla on kiva nappikokolema :)
  Ja kauniit noi alapuolella olevat nappisukat!
  terv Täti Jkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi seota, mutta toisaalta muhun tuollainen "liiallisuus" vaikuttaa kyllä niin, etten osaa valita mitään ja usein jää ostokset tekemättä. Harmitti, kun emme löytäneet vanhan kaupungin Jolleri-liikettä tarpeeksi joissa. Kiitos ja kiitos myös sukkakommentista! :-) Pian nährään!

   Poista
 2. Karnaluks on kyllä varsinainen nappitaivas. Jos sieltä ei löydä sopivia nappeja, niin ei löydy mistään! :-) Ihania nappeja olet ostanut. (Miten ihmeessä olen onnistunut missaamaan nuo auringonkukkanapit??)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä joo! Ja kun olivat vielä niin halpoja! En tiedä, mutta jäi niitä auringonkukkanappeja sinne vielä. ;-)

   Poista
 3. Tuo Karnaluks kuulostaa kyllä kaikkien blogikuvauksissa ihan taivaalliselta paikalta. Ehkä minäkin vielä joskus pääsen sinne...
  Neulenukke on hauska keksintö. Minä joskus askartelin itselleni vähän vastaavan puisesta lankarullasta ja neljästä naulasta, tosin neuleputkesta tuli huomattavasti ohuempaa. Vieläköhän puisia lankarullia saa jostain vai ovatkohan kaikki nykyään muovisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääset varmasti! :-) Lankarullat eivät ole minun genreni, joten en osaa yhtään sanoa niiden materiaalista.

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)