sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Aika kuluu

Aika kuluu hirmuisen nopeasti ja blogikaan ei päivity itsestään. Ei toisaalta ole juuri päivitettävääkään. Joululahjoja syntyy tänä vuonna neuloen hyvin vähän. Miehelle tein jo aikaa sitten uuden mustan peruspipon, josta tuli oikein käyttökelpoinen. Edellinen rähjäkekin oli mun tekemä, mutta se lanka oli kyllä jotenkin outoa. Pipo oli sähköinen, kylmä ja nuhjuinen, vaikka Zitron Zeitlos-langan sanottiin olevan merinovillaa. Tämä Wollmeisen Merino DK on siihen verrattuna ihan toisesta maailmasta. Ilo neuloa, ei sähköisyyttä, siisti jälki.

Malli: Boyfriend Hat, ilmaisohje Ravelryssa.
Lanka: Wollmeisen Merino DK, musta.
Menekki: 58 g.
Puikot: 4 mm.

Kavennukset olivat myös tyylikkäät. Tällä hyvällä ohjeella tuli suoraan oikeankokoinen pipo.


Jossain välissä neuloin muuten vaan sukkaset. Neuloin ne siksi, että työkaveri halusi apua neulontaan ja koki, että voin ohjata parhaiten näyttämällä neuloen.


Ei näistä sen erityisempää. Perussukat varresta alas, lankana Regian 6-ply World College Color ja menekki 3 mm puikoilla 51 g. Harmillinen nyssäkkä vielä jäi.

Kompensoin sitä, etten ehdi neuloa, tilaamalla lankaa. Tämä on tätä neulojan logiikkaa.


Titityyssä oli jotain alennuksia ja sitten vaan muuten kiinnostavia juttuja. Jonkinlaisessa alessa oli tuo keltainen etanalanka. Keltaiset langat ovat minulla selvässä vähemmistössä, tämä tuli tilannetta korjaamaan. Tukuwoolin sukkalankaa halusin kokeilla, tässä värissä Kajo. Väinämöisen Ruusu houkutteli myös.

Näiden lisäksi olen ostellut joulukalenteritarjousten ohjeita. Koska sekin on melkein kuin neuloisi, kun on ohjeita. ;-) Suvi Simolan instagramissa (suviknits) tulee päivittäin luukusta alennettu ohje, jonka voi Ravelrysta lunastaa. Näitä on tullut hommattua parempien neulonta-aikojen varalle. Myös toinen seuraamani instaneuloja antaa päivittäin alennuksen jostakin ohjeestaan, Mairlynd. Häneltäkin ostin joitakin huiviohjeita. Kyllä sitä varmaan joskus vielä ehtii enemmän neuloa. :-)

Iloista kolmatta adventtia kaikille kävijöille!

6 kommenttia:

 1. Pipot ja sukat ovat tarpeellisia. Sukkia minäkin laitan jokaiselle pakettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne! Mä en ehkä pakkaa kyllä yksiäkään tänä vuonna niitäkään....

   Poista
 2. Hyvännäköinen peruspipo. Ohje plätsähti jemmaan. Jos vaiks joskus ehtisi neuloa...
  Ihania sun kompensointilangat. Toi Tuulian lanka, vetää sanattomaksi. Ihastuttava <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika nopsa neulottava. Kiitos! Kompensointilangat ovat aina paikallaan! :-D

   Poista
 3. Neulomattomuuden kompensoiminen lankojen ostamisella on erinomainen taktiikka, mie oon harrastanut sitä koko syksyn. Lankavarasto kiittää ja pursuilee liitoksistaan :D

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)