lauantai 16. huhtikuuta 2016

Breathing Space

Helmikuussa aloitettu projekti valmistui tänään. Matkalla oli turhautumista ja mutkia, mutta perille päästiin. Projekti alkoi lähes heti, kun Veera Välimäen ja Joji Locatellin kirja Interpretations 3 ilmestyi, ja näin tämän Veeran mallin. Hämmästyttävää ajan hermolla olemista minun puoleltani! Yleensä teen kaikki hittineuleet noin 2 vuotta perässä ja sytynkin niihin hyvin hitaasti. No, näitä puseroita on Ravelryn mukaan valmistunut jo 59 kappaletta ja 233 on puikoilla eli ihan ensimmäisten joukkoon en silti ehtinyt.

Malli: Breathing Space kirjasta Interpretations 3.
Lanka: Sublime Extra Fine Merino Wool 4 Ply, värit Red Currant ja Alabaster.
Menekki: Yhteensä 490 g kokoon L täysimittaisilla hihoilla.
Puikot: 3 ja 3,5 mm.
 
 
Tämän neulominen oli todella mielekästä ja kiinnostavaa ja vartalo-osa valmistuikin minun mittapuullani melko nopeasti. Pusero neulotaan ylhäältä alaspäin. Edessä nuo lyhennetyt kerrokset onnistuivat hyvin, mutta takana tuli jotakin kämmiä, mistä en saanut kiinni, ja langanjuoksut jäivät osin näkyviin. Neulojan osaamattomuutta.
 
 
Takaosa vetää muutenkin jotenkin aalloille tuon puseron. En osaa sanoa syytä. En jaksa murehtia noita langanjuoksuja, onneksi ovat selkäpuolella niin ei tarvitse itse katsella niitä. :-D
 
Vartalo-osan valmistuttua pettymys oli suuri, koska se oli ihan järkyttävä kaapu päälläni. Tein koon L mukaan ja mielestäni jossain vaiheessa hiukan tiheyttäkin tarkistelin, mutten vissiin riittävästi, koska liian iso tuli. Pusero häpesi tuossa joitakin viikkoja, kun mietin puranko vai en. Aikaa on tällä hetkellä sen verran rajallisesti, että päätin, etten pura. Koska en kuitenkaan halunnut, että koko työ menee hukkaan, käännyin äitini puoleen ja hän ompeli saumat kuosiin. Ihan silkkaa huijausta, mutta muuten koko pusero olisi jäänyt käyttämättä ja koko työ olisi valunut hukkaan. Kyllä sen ehkä hiukan työstä näkee, että näin on tehty, mutta eiköhän tämä joka tapauksessa käyttöön päädy.
 
 
Mallin 3/4-mittaiset hihat näyttävät kivoilta, mutta mun ranteet ovat niin viluiset, ettei mulla vaan toimi sellainen, joten tein suosiolla täysimittaiset hihat.
 
Lanka on alelöytö jostain kaukaisuudesta, mutta sangen mukavaa neuloa. En tehnyt mitään vesikäsittelyä neuleelle, koska se näyttää näinkin suht siistiltä. Mutta jää nähtäväksi, kestääkö lanka pesua jatkossa. Toivon, että tätä ehtisi vielä käyttää, vaikka kevät alkaa jo tulla.
 
 
Malli on hauska mun mielestä. Vähän jotakin erilaista joskus. Tykkään kyllä.

8 kommenttia:

 1. Kaunis paita! Minullakin on tuo tehtävien listalla. Mietin vaan kokoa, pitäisikö tehdä M-koon mukaan jos L-koosta tulee niin iso...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa ehkä ainakin mittailla tarkkaan tiheyttä aloittaessa. Puseron mallin vuoksi siitä on hiukan hankala saada käsitystä tekovaiheessa. Kyllä mä sitä sovittelin, muttei oikein saanut tolkkua.

   Poista
 2. Onpa kiva! Ja mistään ei ois tiennyt pienennysoperaatiosta, jos et olisi kertonut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, mutta aina pitää olla rehellinen. Raidat menevät sivuilla vähän sekaisin... ;-)

   Poista
 3. Tosi kivan näköinen neule ja kivat väritkin☺ täti Jkl tykkää

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)