lauantai 9. helmikuuta 2013

Muodokas poikaystävä :-)

 
Malli: Shapely Boyfriend by Stephanie Japel (Knitty Deep Fall 2011).
Lanka: Novita Luxus Cloud.
Menekki: 450 g.
Puikot: 5 mm.
 
 
Tämä takki oli to-do-listalla jonkin aikaa ja tammikuun lopulla sitten päätin sen toteuttaa. Arvoin teenkö punaisen vai vihreän, koska molempia värejä Cloudista löytyi paidallinen. Mies päätti puolestani, että punainen olisi hyvä. Punaista neuletta mulla ei olekaan, joten hyvä näin. Takki tehdään ylhäältä alas, lempitapani nykyään. Malli oli hyvä, helppo seurata ja näyttäis istuvan ihan ok. Ohjeessa käskettiin tehdä se koko, joka on lähinnä omia mittoja istuvuuden varmistamiseksi. Uskaltauduin tuota ohjetta noudattamaan, vaikka se tarkoittikin, että tein hiukan pienemmän koon kuin omat mittani. Isompi koko olisi kyllä varmaan ollutkin liian väljä. Ehkä tämä on inauksen liian tiukka, mutta jospa tässä keväällä sais nipistettyä elopainosta taas pikkuisen pois...

 
Mulla olisi ollut 3 ihanaa mustaa puunappia, jotka olisivat sopineet tähän takkiin todella hyvin, mutta kun niitä piti olla 8, ei auttanut kuin hakeutua nappikaupoille. Mustien puunappien suhteen myytiin eioota, joten mustat muovinapit ostin. Ihan hyvät nekin ovat. Nappien suhteen varmaankin 6-7 olisi riittänyt hyvin, mutta tuli nyt sitten tehtyä 8 reikää, joten laitoin sitten myös kaikki napit.
 
 
Ihan hyvä peruskäyttötakki tästä tuli. Hämmentävintä oli, että neuloin tämän viidessä päivässä! Paksu lanka ja mielenkiintoinen ohje, mutta mulle silti poikkeuksellisen nopeaa toimintaa.
 
Seuraava projekti ei etene yhtä nopeasti. Aloitin tyttärelle 3 mm puikoille villapuseroa Holstin Coast-langasta.
 
 
Lankaa tilasin huvin vuoksi Titityystä kokeeksi jouluna saamallani lahjakortilla, eikä se mikään hullumpi tuttavuus olekaan. Koostumus on puuvillaa ja villaa ja siinä on miellyttävä tuntu. Titityyn sivuilla ehdotetaan neulomista myös 2- tai 3-kertaisella langalla, ja koska en tilatessani ollut päättänyt kummin teen, tilasin varmaankin vähän liikaakin lankaa. Yksinkertaisena neulottuna se tuntui niin ihanan keveältä ja ilmavalta, että päätin urakoida tyttären hyväksi. Tämä väri on Tweed. Robin´s Egg (HEH...) olisi ollut vielä kivampi väri, mutta sitä olisi ollut vain 1 kerä. Langassa on 350 m/50 g, eli se on kyllä tosi riittoisaa.
 
 
Suunnitelmathan ovat sitten tuossa. Tein jopa mallitilkun (!!!!). Idea neuleen teolle tuli kaupan neuleista, paljon on tarjolla tuollaisia reikäisiä neuleita ja ehdotin tyttärelle, että teen itse. Toivotaan, että onnistun.

14 kommenttia:

 1. Tällaiset perusneuleet on ihan parhaita! Kaunis värikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta on, että perusneuleille on eniten käyttöä, mutta yleensä niitä on tylsä neuloa. Tämä tosin oli poikkeus.

   Poista
 2. Todella hyvän näköinen takki, ja koko sekä istuvuus just hyvät. Punaisesta väristä plussaa :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Hyvä, jos ei näytä liian tiukalta.

   Poista
 3. Tosi nätti! Ohje meni heti jonoon! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan näköinen takki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sun blogi olikin mulle uusi, kävin tilaamassa. :-)

   Poista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)