perjantai 25. tammikuuta 2013

Tweediä 60-veelle

 
Malli: Noooh. Pohjaa otettu E. Zimmermanin perusraglanpusero-ohjeesta (Knitting without tears).
Lanka: Rowan Felted Tweed, väri Seafarer.
Menekki: 277 g.
Puikot: 3,75 mm.
 
Tällaisen puseron tein 60-vuotislahjaksi enolleni hiukan myöhässä, mutta sittenkin. Simppeliä, mutta kivaa ja käyttökelpoista (toivottavasti). Langan väristä pidin kovasti, kauniinsävyinen sininen, jota elävöittävät rauhallisen väriset pilkut ruskeaa. Mallina toimii poika, jonka mielestä pusero kutittaa. Se kummastuttaa, koska pojalla itsellään on samasta langasta tehty pusero (jota alunperin tähän tarkoitukseen aloittelin), joka ei kutita. Hmm. Sama lanka kuitenkin kyseessä. Itsellänikin on pari puseroa Felted Tweedistä, enkä ole huomannut niiden kutittavan.


 Felted Tweed on aina yhtä yllättävän riitoisa lanka, tähänkin puseroon meni lankaa vajaat 300 g! Koska olen aina varautunut tarpeettoman suuresti näihin projekteihin, alkaa olla noita erivärisiä jämiäkin varastossa ihan kohtuullisesti. Niistä voisi saada jotakin kivaa yhdessä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä peruspusero. Minä en ole neulonut mitään Felted Tweedistä enkä ole ostanut sitä edes varastoon (kun ensin pitäisi neuloa varastosta lankoja pois), mutta tykkään kovasti sen värisävyistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllähän siinä onkin kivat sävyt ja tykkään kovasti Tweed-langoista yleensäkin.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit kommentoimassa! :)